sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Besvikelse och frustration

Kategori: Allmänt

Det kanske inte är så bra att skriva i affekt, eller så är det det. Hur som helst så var dagens match inte en av dem man kommer plocka fram till karriärens "high-lights". I första halvlek stod vi på hälarna och stod inte alls upp emot Ytterby som spelade en tuff, fysisk fotboll. Inställningsfråga, ja absolut, vi är definitivt inte så klena och ängsliga som den sida vi visade upp idag, därför är det också så frustrerande. Chansmässigt var första halvlek en ganska tråkig historia, varken vi eller Ytterby skapade speciellt många målchanser. Det spel som fanns stod våra motståndare för och vi fick mest jaga boll. Vi hade svårt att bygga upp något spel och lyckades inte alls med vår målsättning att äga mycket boll.
I halvlek fick vi en mycket befogad "utskällning", vi måste ha högre krav på oss själva och vi måste kunna prestera bättre, båda individuellt och som lag.
Andra halvlek blev något bättre, vi försökte, trots att det inte stämde att spela bättre fotboll och att bygga upp ett spel. Ytterby var på hugget och hade flera vassa chanser där framför allt deras nr 10 sprang och dribblade sig fram till bra avslutsläge. Och deras ledningsmål kom, trodde alla, men målet dömdes bort. Istället får vi en frispark en bit in på Ytterbys planhalva när det är två minuter kvar av matchen. Och en bra slagen frispark når vår spelare som efter en lite tilltrasslad situation via ett motståndarben slår bollen i mål. Vi vinner matchen med 1-0. Bra lag har tur sägs det, tur hade vi onekligen idag men bra var vi inte.
Tränaren har ordet:
"Då har vi också fått vårt första exempel när vi inte lyckas prestera. Varken kvalité, spelidé eller rätt vilja fanns med oss idag. Samtidigt är ju dessa matcher man vill undvika i serien och är därför en viktig del av vår utvecklingsprocess."
//Denise
Imorgon gör vi vår enda träning på SIF-gården den här veckan, sen är det möte på onsdag och på fredag styr vi kosan mot Ulricehamn och träningsläger! Känner man sig inte laddad till tänderna inför det efter dagens match så vet jag inte. Det ska bli fantastiskt roligt att komma iväg och svetsa samman laget än lite mer.
Vi vet att vi kan mycket bättre än det vi visade upp idag, men inget görs av sig självt så nu är det bara att borra ner huvudet och hämta upp det där jävlar anammat. Det blir så mycket roligare då!
Positivt då? Jo men visst, det var ju årets första vårmatch! Solen värmde och det var riktigt härligt emellanåt! Yeehaa:)
Sköt om er där ute! Vi kommer visa upp mycket mycket mycket bättre fotboll, det står skrivet någonstans!:) (Bloggen krånglar fortfarande, något är tokigt...hmm)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: