sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Vi börjar med Munkedal

Kategori: Allmänt

Lite efter i matchrapporteringen, men här kommer några ord om matchen förra helgen.
 
Jag varnade lite för Munkedal här på bloggen redan före matchen. Vi har tidigare haft svårt mot dem och speciellt på deras hemmaarena som bjuder på en liten och studsig gräsplan. Matchen blev heller inte en paradgata mot seger...inte alls faktiskt.
 
Vårt mål var att gå ut med högt tempo och sätta så mycket fart på bollen som planen tillät. Uppvärmningen var mycket fokuserad och det kändes att alla ville visa att vi kunde spela bra även i Munkedal. När domaren blåste igång matchen visade sig detta vara svårt att genomföra. Vi fick inte med oss bollen i mottagen riktigt och hamnade lite lågt med backlinjen i vår speluppbyggnad och i uppspelsfasen som vi normalt sett är bra på, slog och gav vi bort en hel del enkla bollar. Till råga på allt tar Munkedal ledningen...1-0. Målet kommer relativt tidigt i matchen och vidrabbas inte av panik. Vi har en skön känsla i laget där trygghet är en bra beskrivning, vi litar på varandra och vi tror på att det kommer ordna sig om vi bara fortsätter jobba. Och det såg det ut att göra också. Kvitteringen kommer till efter att Ebba Dahlqvist drivit upp bollen på högersidan och slagit ett perfekt inlägg som Emma Röös, helt solo, kunde sätta foten till. Snyggt. Röös spelar sen fram Matilda Persson som iskallt sätter 2-1, skönt!
 
 
duschar,hushåll,vatten
 
Först ett iskallt mål, sen en kalldusch...
 
Ledning i halvlek och vi ville mer, högre tempo, bättre precision i passningarna, mer kantbollar och fler mål. Vi skulle fortsätta ha kommandot i matchen och ligga på. Istället börjar andra halvlek med en kalldusch. Efter en flipperspelssituation där vi inte får bort bollen dyker en Munkdalspelare upp och sätter 2-2 med ett hårt och välplacerat skott. Självklart tungt men vad att göra mer än att fortsätta såga... Och vi sågade:) Pigga ben och rätt inställning på våra inhoppare kom att spela en stor roll i avgörandet av matchen. Härligt att se att vi tar plats och vågar när vi kommer in! Malin Johansson spelare fram Frida Karlsson Öhrberg till 3-2 och sen sätter Lisa Halldin 4-2 med ett snyggt vänsterskott. Matchen kändes avgjord och visade sig också vara det.
 
En seger som satt hårt inne men som efteråt kändes så skön!
 

 
Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 
"Säsongens första gräsmatch hade inte helt oväntat sina tekniska brister. Vi har sämre första touch och svårt att få tillräckligt med bolltempo. Med hög lagmoral biter vi ändå ihop och avgör en annars jämn match med starka sista 20. Mycket på grund av bra inhopp från spelare som suttit mycket bänk under våren. Det visar att målet vi har är gemensamt och att alla är med och bidrar till ytterligare 3 starka poäng."
 
/Denise
 

 
Efter denna match återfanns vi också under några timmar (fram till Åsebro/Brålandas match) högst upp i serietabellen för första gången i år!
 
Undertecknat
Frida Karlsson Öhrberg
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: