sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Genrep

Kategori: Allmänt

Med två veckor kvar till seriepremiären spelade vi igår vår sista träningsmatch. Drabbningen med Edets FK var vårt genrep och det börjar nog kännas både i kropp och själ hos de flesta att det riktiga allvaret närmar sig. Det som på allvar är skoj och lite nervöst. Glädjen att försäsongen snart ska övergå i riktig säsong är stor och vi förväntade oss att också kunna märka av detta på planen. Benen ska börja kännas lite lättare och inspirationen ska flöda :-)
 
Visa detaljinformationLite fjärilar i magen börjar allt infinna sig. 
 
Edets FK ska i år spela i div 2 södra Västergötland och vi var beredda och laddade för en hård match. Edet har respekt med sig, inte minst genom duktiga Mellqvist på innermittfältet. Redan på uppvärmningen märktes det att vi var laddade för uppgiften, koncentrationen var hög och beslutsamheten stor.
Första halvlek gick i ett högt tempo med tuffa närkamper och ett helt okej passningsspel. I paus pratar vi om ett par detaljer som ska rättas til för att få ännu bättre förutsättningar i vår idé att äga boll.
I andra halvlek går tempot ner lite, känslan var att vi tröttnade lite men Edet ännu mer. Mellqvist gör som vanligt många bra saker på mitten för Edet och slår fina bollar, men hon är för ensam för att hota på allvar. Upplevelsen var att vi hade spelövertaget och hade kunnat göra fler mål än de tre som det till slut blev. Vi vågade försöka och det är bra. Edet hade också en duktig mittback som många gånger stod i vägen. 
 
Visa detaljinformation
Tre gånger njöt vi av denna syn!
 
 
3-0 slutade vårt genrep, en klar vinst efter en stabil insats. Målskyttar idag var Evelina Persson som stod för två fullträffar assisterad av Byen respektive Javette, och Kicki Börjesson Tysnes som beslutsamt slog in bollen efter en retur på hörna.
 

 Tränaren har ordet:bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 "Dagens genrep inför seriesäsongen gav det svar vi ville ha; vi är redo för tävling. Spelarna höll ett högt tempo, nästan för högt ibland, och fullföljde spelidén fullt ut. Såväl startspelare som ersättare gjorde ett gediget intryck på mig och motståndarnas ledare. Emma Röös får en extra eloge för hårt arbete utan boll och framgångsrikt jobb på våra fasta situationer. Nu toppar vi formen fram till premiären och ser fram emot tävling,"
//Denise
 

 
Formtoppningen börjar redan ikväll då vi tränar vidare med sikte på den 21 april. Att solen lyser och det i alla fall börjar bli varmt får lyckohormonerna att rusa :-) Ska bli så fantastiskt roligt att följa detta lag i år, och premiärmotståndet Viken kan ju inte fungera som något annat än tändvätska. Chop chop, nu kör vi! :)
 

"Kom ihåg att lycka är ett färdsätt, inte en destination."

Roy Goodman

 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: