sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Valbokrossen

Kategori: Allmänt

Bild: Pärlplattandet gick kanske lite över styr
 :)  men det är inte alla dar man vinner med 9 - 0 och har man satt sig i båten får man ro den iland. ..
Konstnären bakom är en skicklig, målmedveten vinnarskalle...
 
Ord är nästan överflödiga, har man det tålamod och den beslutsamhet som ovanstående pärlplatta symboliserar, då blir det bra - 9-0, grattis!
Det var härligt att komma till Nösnäsvallen, en riktig sommarmatch med fint väder, en grön gräsplan, glass för supportrarna och ett härligt laddat gäng på planen. Motståndarna från Dalsland hade så långt i serien tagit ett poäng och skulle ju självklart inte vara ett hinder för ytterligare tre poäng. MEN skrällar har hänt förr så det gällde att spänna bågen fullt igen och sikta på de mål vi satt upp. Inte bara göra det tillräckligt bra utan göra det så bra vi bara kan.
 
SIF är överlägsna från start, Valbo försöker med några optimistiska anfallsförsök och kämpar och sliter men spelet är helt Stenungsunds. Bollen får rulla över Nösnäs gräs och Valbo får jaga. Utdelningen dröjer men till slut lyckas Ebb Dahlqvist, på egen retur, nicka in ledningsmålet. Första målet i en match man ska vinna är så förlösande!
Vi spelar bra fotboll, har tålamod, rullar runt, kommer fram på kanterna och i andra halvlek lossnar också målskyttet. Till skillnad från Vallen och Gilleby/Stala Orust FC har vi ingen (inte än) skyttedrottning i den bemärkelsen att hon gör alla mål, utan vår styrka är att många tar initiativ och sätter dit den. Det är kul och härligt att se!
 
Ett hat-trick fick vi dock se i denna kross av Valbo, Matilda Persson sätter tre riktigt fina mål och står för många fina prestationer. Övriga målskyttar finner ni i slutet av inlägget men värt att nämna är att Evelina Persson i och med sitt 8-0 mål sätter sitt första seriemål i Stenungsundströjan (och blir matchens lirare i SIF)! Grattis!
 
Precis som i Munkedalsmatchen kommer avbytarna in och bidrar med mycket fart och energi och det hela känns bara fantastiskt roligt. I och med storsegern och en påbättrad målskillnad seglade vi om Åsebro/Brålanda i toppen som idag måste slå VIken med minst 7 bollar för att gå om... Det luktar serieledning...:-)
 
 
Undertecknat
Frida Karlsson Öhrberg

Kommentarer


Kommentera inlägget här: