sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Seger i hemmapremiären

Kategori: Allmänt

Det var ett laddat och lätt gäng som i fredags samlades på SIF-gården för årets hemmapremiär. Revanschlusten efter förra veckans förlust mot Viken lyste i ögonen och på många håll var det också ganska nervöst. 
 
Herrestad kom med en vinst i bagaget då man förra veckan besegrade Rössö lag 2 med klara 4-1. Rapporter från den matchen talade om ett tremannaanfall och ett fysiskt tufft spel från Herrestad. Laget spelade ju så sent som i fjol div 2 spel och var kanske något av favoriter inför vår match.
 
Matchen startade och vi drog upp ett högt tempo, väldigt högt. Herrestad hängde dock bra med och någon utdelning av det  höga tempot i form av mål blev det inte. Efter ca en kvart sjönk tempot lite och matchen började "sätta sig". Det var mycket krig och lite skönspel. Vi lyckades inte hitta något lugn i passningsspelet och många bollar stressades iväg. Herrestad slog bollar på sina forwards som oroade oss, framför allt ruskigt snabba Sandra Palmersjö som ständigt hotade med sina löpningar. Som tur var för oss höll hennes avslut inte samma höga kvalité som löpningarna. Vi skapade inte särskilt många farligheter framåt och första halvlek slutar mållös.
 
I andra blir spelet något bättre, båda lagen tröttnar något och det bjuds på lite större ytor. Palmersjö fortsätter hota oss tills hon, men cirka 20 minuter kvar, olyckligt trampar snett och tvingas bryta matchen. Vi vaskar fram ett par heta chanser, först genom Matilda Persson och sedan genom Linda Eliasson. Men bolluslingen vill inte in i mål. Spelet är fortsatt fysiskt med många tuffa närkamper i vilka vi dock står upp bra. Spelet fortsätter att vara präglat av vilja och kamp är ordet som kanske beskriver matchen bäst.
 
Men så kommer målet! Med drygt tio minuter kvar löper Emma Röös sig loss på en boll som slås över Herrestads backlinje, målvakten är på bollen men kan inte hindra den från att studsa in i nätmaskorna. Så befriande!
 
bollar,fotboll,mål,nät,spel,sporter,tidsfördriv,webbanimeringar,webbelement
Resterande tid av matchen blir en nervös historia. Dock verkade Herrestad vara tröttare än oss och de orkade inte riktigt med någon anfallspress i jakten på ett kvitteringsmål. Till slut sätter domaren pipan i munnen, LYCKA! Tre poäng säkrade i en match där viljan var stor hos oss, och det räckte denna gången.
 

 Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 
"Förra veckan spelade vi fantastiskt bra och gick hem poänglösa. Idag spelar vi mediokert och får med oss 3 poäng. Inte riktigt enligt planen men trots allt välförtjänt och energigivande"
/Denise
 

 
Och den här energin tar vi förstås med oss in i förberedelserna för nästa match, som är redan på onsdag. Derbymatcherna duggar tätt i serieinledningen och nästa motståndare är inga mindre än Vallens IF. Vallen har vunnit sina två inledande matcher och har sett stabila och starka ut. Vi ser fram emot detta derby och kommer förbereda oss väl och göra allt för att det ska bli tre nya poäng!
 
bollar,dobbar,fotboll,fotbollar,fotbollsskor,fotografier,fötter,skodon,skor,sport,sportskor,sportutrustning
 
Tack till publiken som stöttade oss i hemmaoremiären och välkomna till Kode IP på onsdag 1 maj klockan 13:00. Det kommer bli en härlig match!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: