sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Premiär!

Kategori: Allmänt

Äntligen, äntligen, äntligen! Med 75 träningar sedan årsskiftet, åtskilliga taktiska genomgångar och lovande spel i träningsmatcherna kom så den efterlängtade SERIEPREMIÄREN! Våren är på intåg och det var en riktig premiärdag med sol, vårluft och såklart en massa nerver.

IF Viken, seriesegrare i div 3 i fjol är ett skickligt lag och borta på Rösvallen närmast obesegrade. Helt klart en värdemätare direkt från start och en rivstart i seriespelet. Men med självförtroende i vårt spel och lugn och harmoni i laget såg vi det som en härlig och inspirerande utmaning som skulle klaras av.

Rapporter talar också om en bra match, där vi ägde det mesta av spelet och hade de klaraste målchanserna. Men bollen ville inte in. För mig som inte var på plats i Åmål dyker bilder från en av SIF:s herrlags inledande matcher i fjol upp. Dominans i spelet, bra fram till sista tredjedelen men sen vill det sig inte. Frustration och sen tillråga på allt ett ”enkelt” mål av motståndarna, tungt.

Men som stod att läsa i SIFFAREN är vårt mål i år främst att bygga ett spel som gärna direkt, men framför allt på lite längre sikt ska bära frukt.  Så ingen panik trots uddamålsförlust (0-1) i premiären alltså. Spelet har vi, tålamodet finns, nu ska vi bara bli lite extra beslutsamma men samtidigt kyliga i avsluten också. Att spelmässigt vara det bättre laget mot Viken på bortaplan är ett bra kvitto på att vi är på rätt väg. Nu kör vi vidare!

 


Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma

”De flesta som såg denna match håller nog med om att det borde varit 3 poäng med hem till Stenungsund. Men brist på skärpa framför mål straffar oss hårt idag. Lika tungt som det är att inte få med poängen, lika roligt är det att se SIF:s damer spela fotboll och det lär väl inte vara stolpe ut varje vecka. Vi ser fram emot fredag.”

/Denise


 

Fredag ja, Herrestads AIF gästar Stenungsund och matchen startar 19:00 på WOSAB-plan. Herrestad åkte ur div 2 i fjol (dåvarande 2:an) och startade årets seriespel med en relativt komfortabel seger över Rössö lag 2 med 4-1. En tuff match mot ett bra motstånd väntar. Så på fredag knyter vi näven igen, hemmapremiär, Herrestad och hej vad det ska bli härligt!

Ses där!

”Känslor är mycket som vågor, vi kanske inte kan stoppa dem från att komma men,

vi kan välja vilka vi vill surfa på”     

Jonathan Mårtensson

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: