sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Vinst mot Orust

Kategori: Allmänt

Efter förra veckans derbyvinst mot Vallen gällde det inför fredagens match, mot Gilleby/Stala Orust FC, att ladda om och återigen ha fullt fokus på uppgiften. Gilleby/Stala gjorde en stark fjolårssäsong och slutade tvåa i div 3, vi vann dock över dem i höstomgångens sista match och siktet var inför fredagens match inställt på att återigen vara det starkaste laget.
 
Gilleby/Stala kom till start som serieledare med tre raka segrar bakom sig. Vi har efter den inledande förlusten mot Viken vunnit två raka matcher mot de på pappret starka lagen Herrestad och Vallen. Derbyt var alltså något av ett toppmöte, spännande, motiverande och kanske också lite nervöst.
 
Den relativt stora publiken på SIF-gården fick se en första halvlek som präglades av ett kompakt och tätt spel från Gilleby/Stala och försök från SIF att öppna upp ytorna. Spelet var jämnt, Gilleby/Stala fick in en del bollar centralt på offensiv planhalva men lyckades inte komma till några farliga avslut. Vi fortsätter att vara grymt effektiva och efter dryga kvarten rycker Emma Röös fram på kanten och med kraft och precision slår hon in en boll som Frida Karlsson Öhrberg bara behöver sätta bredsidan till, och 1-0. Gilleby/Stala kvitterar sedan genom måltjuven Irvina Bajramovic.
2-1 målet föranleds av en säker dribbling av Marianne Bye på mitten där hon avslutar med ett perfekt instick. Matilda Persson rycker sig loss, rundar säkert målvakten och rullar in ledningsmålet. Härligt! Det blir också 3-1 före pausvilan, återigen en fin passning från Byen som den här gången når Karlsson Öhrberg på vänsterkanten. Stala/Gillebys målvakt befinner sig långt ut i straffområdet och bollen lyfts över henne och i mål.
 
I halvlek pratar vi om lite taktiskta förändringar på mitten och om att ännu bättre utnyttja kanterna där Stala/Gilleby lämnar stora ytor. Vi förbereder oss också på en anstormning då gästerna så klart inte är nöjda med halvtidsresultatet.
 
Den förmodade pressen uteblir dock, svårt att säga men kanske tröt orken på Orusttjejerna? Vi försvarar oss säkert och backlinjen tillsammans med målvakt Felicia Orderud gör återigen en mycket stabil insats. Veteranen Ulrika Johansson är ständigt på rätt plats, snabba Natalie Rydén ger inte Gilleby/Stalas forwards några utrymmen, Lisa Halldin håller rent på vänsterkanten och Christin Börjesson är obeveklig i närkamperna på högern. Starkt, följsamt och stabilt.  
 
På mitten sliter trion Jennie Javette/Marianne Bye och Evelina Persson framgångsrikt, dribblar vägvinnande och levererar inte sällan säkra passningar till forwardsspelarna. 4-1 målet i andra halvlek kommer till just efter ett säkert försvarsspel ,med fint uppspel till mitten som sen med hjälp av Emma Röös och Matilda Persson sågar sig igenom bortalaget innan bollen når Karlsson Öhrberg som med lite skicklighet och mycket tur lyckas sparka in bollen i nätmaskorna.
 
Glada vinnare med matchens lirare Emma Röös till vänster
 
Stala/Gilleby skapar en bra reduceringsmöjlighet på hörna, men nicken går utanför. SIF gör några byten i andra halvlek och visar på bredd då avbytarna gör mycket fina insatser. Viktigt och härligt! Matchen slutar 4-1 och SIF har nu plockat nio poäng av tolv möjliga på de inledande matcherna. Ett bra resultat då lagen vi mött varit starka och tippade att vara med i toppstriden. Läs gärna vad Stala/Gilleby Orust FC skrev om matchen här.
 

Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 
"Idag är jag extra nöjd med hur spelarna hanterar ytornas beskaffenhet och förmågan att ta sig an matchens olika faser med tålamod och väldigt hög närvaro och lagmoral. Detta var ytterligare ett fint kvitto på träningsveckans anträngningar."
/Denise
 

 
Så dags att börja ny vecka med fredagens bortamatch mot Strömstad som mål!.
 
"När ungdomarna spelar rutinerat och de gamla med ungdomlig entusiasm
- då är vi svårslagna! :-)" 
 
 
Undertecknat Frida Karlsson Öhrberg
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: