sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Veckans profil: Ulrika Johansson!

Kategori: Allmänt

På grund av intervjuarens glömska saknas bild, bloggen kommer uppdateras med denna så fort som möjligt:)

Namn: Ulrika Johansson

Ålder: 32 år

Sysselsättning: Högstadielärare i SO och idrott.

Position i laget: Back

Fotbollsbakgrund: Började som 6-åring i Knäreds IK (Laholms kommun), spelade sen varierande mycket under tonåren innan det blev spel i högre divisioner i Jitex och Mossens BK.

Bästa fotbollsminne: När vi mötte Örebro borta med Jitex (div 1) på Berns arena. En mäktig och lyxig känsla att komma till påkostade omklädningsrum och en stor arena.

Målsättning i år: Att komma tillbaka till samma form som före graviditeten och självklart konkurrera om en A-lagsplats.

Intryck av Stenungsunds IF som förening så långt: Att det är en välorganiserade och strukturerad förening. Lyxig anläggning.

Förebild: Knut Svensson, idrottslärare och friidrottstränare. En inspiratör som vid pensionsålder med glädje och glimt visade upp ett imponerande program i de romerska ringarna. Kombinationen av glädje och skicklighet inspirerar.

Så här gör man mig glad: Möt mig med positiv energi och glädje!

Motto: Allt eller inget.

 

Revansch och norsk dominans

Kategori: Allmänt

Efter en bra träningsvecka var det dags för slutspel i Rössö cup. Att påstå att vi övertygat inomhus vore att tala osanning, men trots detta fanns en beslutsamhet i laget att avsluta med en stark insats. Genom att ta en match i taget, våga äga boll och ta kloka beslut skulle vi försöka ta ytterligare ett steg i vårt spel inomhus.
 
Det är lätt att med facit i hand, respass i kvartsfinalen efter en snöplig förlust, känna en viss besvikelse över att vi inte kom längre, att vi lät Edets duktiga Mellqvist avgöra genom två soloprestationer. Men då ska vi försöka minnas något annat, nämligen det som ledde oss fram till kvartsfinalen, en gruppseger! Vi lyckades vinna våra två inledande matcher och spela oavgjort i den sista. En bra laginsats som spetsades med norskt lir, Marianne Bye gjorde tre mål och hade periodvis lekstuga med motståndarna.
 
 

                                   
Tränaren har ordet  bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 
"Med mycket stolt rygg lämnar vi inomhuscupandet bakom oss. Idag är jag extra nöjd med spelarnas taktiska insats. Trots många instruktioner får de uträttat det mesta och det ger oss energi och lust till en ny härlig träningsvecka...som vi tjuvstartar redan imorgon (läs:idag) :)
 

 
 
Det här var vår sista inomhusturnering och nu kan fullt fokus läggas på 11-mannafotboll. Lite trist på ett sätt kanske, men skönt på ett annat. Tänk att vi är på väg mot april och gräs och seriematcher! Men innan dess väntar givetvis mycket annat skoj. Första helgen i februari spelar vi Tjörnbagarn cup på konstgräset, fyra matcher à 40 min och "stor" plan. Visst ska det bli härligt!
 
 
Veckans roligaste går den här veckan till en spelare i Stångenäs som med sitt vredesutbrott, där hon efter en missad målchans "kicksparkade" mot väggen, fastnade i nätet som hänger bakom målen och drattade på rumpan, ofrivilligt bjöd publiken på ett gott skratt. Glad streckgubbe skrattar och tar sig om magen
 
En fartfylld vecka är snart slut och vi ser fram emot nästa som bjuder träning, träning och mer träning. Klättringen har börjat och nu är det bara att med lyft blick fortsätta!
 
 
 

Slutspelsgrupperna klara!

Kategori: Allmänt

När vi hämtat oss från veckans fotbollsträningar och torsdagens fyspass kommer vi möta följande lag i Rössö Cup slutspel:
 
Agnebergshallen lördag 19 jan
  • 11:15 Stenungsunds IF - IK Rössö Uddevalla lag 2
  • 13:15 Stenungsunds IF - Onsala BK
  • 15:00 IFK Fjärås - Stenungsunds IF

Fullständigt spelschema över slutspelet hittar ni här. De två främsta lagen i varje grupp går vidare till kvartsfinal.

Nu laddar vi för en tuff och givande träningsvecka och en härlig lördagsutflykt!

Ner som en pannkaka och upp som en sol!

Kategori: Allmänt

En vecka har gått sen vi med våra båda lag gjorde en medioker insats i BIS Isenta Cup. På totalt sex matcher åkte vi på däng i tre och fick med oss en pinne i tre. Inte någon rad man stoltserar med direkt, det var inte mycket som gick vår väg. Helgens bästa insats stod förmodligen tjejerna som ställde upp och stod i kiosken under lördagen för, efter förluster och snöpliga poängtapp stod de där starka och trevliga på lördag kväll när turneringen fortgick. Bra jobbat!

 

En kalender för ett kontor

Veckan som gått

Nu är det igång på riktigt, satsningen och uppbyggnadsfasen har kickat igång på allvar och nu vet träningsvärken inga gränser :-)  Snabbhetstester som vi hoppas går fortare till våren och fyspass som heter ”efter två dagar har du svårt att röra dig normalt” har trätt in i våra liv och utmaningarna kommer bli fler.  Vi står inför en spännande resa och resesällskapet spikades i princip i måndag då truppen togs ut.

När en uttagning sker innebär det att någon/några inte får plats. Klart är att de som kom med i truppen kommer sakna de personer som av olika anledningar inte ska satsa fullt utan träna lite mindre och med U-laget som i år ska utgöra stommen i div 4. Dessa spelare har genom åren gjort en mängd matcher för SIF och ställt upp i vått och torrt och inget av detta är glömt! Vart resan bär hän vet man aldrig och inget är ristat i sten, därmed finns alltid möjligheterna att komma tillbaka.

 

Rössö Cup

Ja, vi vågade oss på en inomhusturnering till. Med lite tunga ben men utan att ha speciellt mycket att förlora kom vi i morse till Agnebergshallen i Uddevalla. Rössö Cup har undertecknad spelat så långe hon kan minnas och den hör på något sätt till en försäsong. Fem utespelare, stor plan och stora mål, skulle det passa oss? Målsättningarna från Denise var främst två: 1. Ta vår första (och gärna vår andra och tredje också)vinst. 2. Hålla bollen inom laget. Och det skulle väl vara själva den om vi inte skulle lyckas knipa varken Älvängen, Bullaren eller Herrestad.

Hur gick det då?

VI LYCKADES!! Två vinster och en förlust, en andraplats i gruppen och avancemang till nästa helgs slutspel. Förbannelsen är bruten! J

SIF – Älvängen                             3-0

SIF – Bullaren                               2-0

Herrestad – SIF                           2-0

Äntligen fick vi bjuda våra tillresta supportrar på lite vinster! Härligt att ni fortsatt komma!

ansikten,baseballkepsar,emotikoner,fläktar,gester,glad ansikten,heja,känslor,klappa,leende ansikte,leende ansikten,schalar,smiley,smiley-ansikte,smiley-ansikten,smileys,smilies,smily,smily-ansikte,smily-ansikten,sporter,sportfantaster,symboler,uttryck


 

Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma

Idag fick vi en liten försmak på framtidens möjligheter. Spelarna har vecklat ut kartan och letar gemensamma vägar. Roligt med en cup med riktiga fotbollsregler och med det agerar vi tryggare och stundtals hittar vi härliga lösningar fram till mål. Tung träning i veckan gav tunga ben i sista matchen och det är ett bevis för att vi gör bra träningsveckor.

/Denise

 


 

Ni som vill följa oss i slutspelet på lördag den 19 januari ska bänka er i Agnebergshallen 11:15, 13:15 och 15:00 då gruppspelet avgörs. Finalmatcher följer direkt efter.

 

Veckans roligaste

Veckans roligaste tilldelas två personer i laget av två helt olika anledningar. Först ut är…

Anna Thebrin Olsson som var veckans mest glädjande när hon hejade och peppade och gav energi till oss som asketiskt sprang på tjockmattan under torsdagens fyspass! Grymt Anna och krya på dig!

Anna - en riktig pådrivare!

...och sen kommer...

Jessica Berntsson – ingen kunde undgå hennes svador mellan matcherna under dagens turnering. Det slutade aldrig bubbla upp absurda samtalsämnen och galna vinklar. Tack för skratten! :-)

 

I nästa nummer av SIFDAM blogg som utkommer inom de närmsta dagarna kommer ni få lära känna en meriterad, nyinflyttad spännande pedagog! Missa inte det!

 

”Försök och misslyckas, men misslyckas aldrig med att försöka!”

Stephen Kaggwa

 

Trevlig helg!

 

Isenta Cup 2013!

Kategori: Allmänt

Sundahallen, mycket publik och täta matcher. Isenta Cup är ett gediget evenemang och för många en av årets fotbollsmässiga höjdpunkter. Ingen kan nog neka till att det känns speciellt att springa in på planen när läktarna är, om inte proppfulla så i alla fall välfyllda. Och nu är det dags för 2013 års upplaga av turneringen. Vi ställer upp med två lag, ett lag spelar gruppspel på fredag em/kväll och det andra på lördag em. Har man inte möjlighet att komma till Sundahallen finns i år möjligheten att se matcherna på webben! Klicka här och kliv rätt in i hetluften!

Utöver matcherna finns det chans att träffa oss i caféet under helgen så ingen behöver gå lottlös J. Speltiderna för oss ser ni nedan, ta också gärna en titt på det fullständiga spelschemat.

 


 

Fredag 4 jan                                                     Lördag 5 jan                                                                   

17:00    SIF 1 - .Ljungskile/Grohed                       15:45    SIF 2 - Edet FK

19:00    IK Rössö 2 - SIF 1                                  17:30    Herrestad AIF - SIF 2

21:00    Torslanda IK - SIF 1                                19:15    Vallens IF 1 - SIF 2

För avancemang till söndagens slutspel krävs det en 1:a- eller 2:a-placering i gruppen.

 


 

Då vårt fokus främst ligger på utomhussäsongen och förberedelserna för division 2-spel bör målsättningen i denna turnering hamna någonstans i att vi gör vårt bästa och ser hur långt det räcker. För att sätta höga krav krävs förberedelser som står i proportion till målsättningen. Därför ser vi fram emot helgen med förväntningen att göra allt vi kan och ha så skoj som möjligt under tiden, utan press att stå som segrare i slutändan.  

 

"Gör det du kan, med det du har, där du är." 

/Theodore Roosevelt

 

Nu kör vi så det ryker och ni är hjärtligt välkomna att heja på oss under helgen!