sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Åttondelsfinal är inte fy skam!

Kategori: Allmänt

 
 
 Mediavana är vi allihopa... :-)
 
Efter vinst i sextondelsfinalen med 2-1 blev Dakota Rev Rampage för svåra i åttondelsfinalen. Undertecknad såg inte matchen men kan efter att ha sett det amerikanska laget i sin sextondelsfinal säga att det var ett mycket mycket bra motstånd. Det står nu också klart att Dakota är ett av lagen i morgondagens final i klassen G17 där de får möta LB07 som vår gruppetta Bodö åkte på redan i sextondelen.
 
Det har varit en härlig vecka med stundom riktigt bra spel. Vi försöker spela och följa vår idé. Det lyckas inte alltid men vi fortsätter att försöka och på så vis kommer vi bli bättre och bättre. Gothiaveckan bjöd också på kanonväder och gott om supporters, detta förstärkte inramningen och visst har vi haft en rolig och spännande turnering!
 
Grattis tjejer till en åttondelsfinalplats!
 

Koncentration på Kviberg
 
 
In action i sextondelsfinalen!
 
 Glada, förväntansfulla och skickliga tjejer!
 
 Och så den livsviktiga kuggen Henrico (kanske inte fullt så medietränad...:-) !
 
Tack för en jättefin turnering alla inblandade!
 
"Nog vet man vad man är, men inte vad man kan bli."
/W. Shakespeare
 
Och därför ska det bli så skoj att börja höstsäsongen på allvar, på onsdag smäller det!

Avancemang

Kategori: Allmänt

Efter att ha vunnit med 1-0(målskytt Matilda Persson) i gårdagens match mot det amerikanska laget Rfs Attack, hade vi 4 poäng inför den sista gruppspelsmatchen. IK Viljan, poänglösa så långt, stod för motståndet på en allt annat än bra fotbollsplan. Lutningen var av det brantare slaget.

I en match där vi har minst 10 solklara målchanser och ett enormt spelövertag, lyckas IK Viljan vara just IK Viljan och heroiskt kämpa till sig deras första och enda poäng i gruppspelet. De svärmar som bålgetingar kring bollföraren och vi lyckas inte hitta ytorna de lämnar öppna. Och de gånger vi gör det vill bollen allt annat än in i mål.

Frustrerade efter att inte ha lyckats vinna kan vi dock konstatera att det kan ha varit till vår fördel. Paradoxalt nog innebar de sumpade målchanserna idag att vi slipper möta
framstormande LB17 i sextondelen.

Imorgon torsdag kl 12:15 möter vi istället det skotska laget ... på Kviberg 8 och då hoppas vi att all effektivitet som vi saknade idag också har hittat dit!

Välkomna!

Gothia Cup

Kategori: Allmänt

I årets upplaga av Gothia Cup deltar SIF med fem lag. Förutom vårt G17- lag spelar också fyra av klubbens pojklag. Det finns alltså en massa spännande matcher att följa och många anledningar till att ta sig ner till Göteborg denna vecka. Fullständiga spelscheman och annan bra information hittar man på www.gothiacup.se.

Dagens motståndare i G17 var det norska laget Bodö Glimt, ett motstånd som skulle sätta oss på prov. Första halvlek var relativt jämn, vi ägde en del boll men hade svårt att komma fram till avslut och skapade egentligen inte en enda het målchans. Bodö hade ett par halvchanser som antingen avvärjdes av vår backlinje eller räddades av målvakt. Lisa Halldin bildade tillsammans med Ebba Dahlqvist mittbackspar och det nykomponerade försvarslåset gjorde en mycket bra insats.

I andra halvlek fick vi se norskorna ta över matchen. Vi försökte vårda bollen men fick inte passningarna dit de skulle och var ibland för naiva i våra leveranser. Två gånger träffade Bodö ramvirket och vi kom undan lite med blotta förskräckelsen. Positivt var att vi försöker spela, vi fortsätter jobba och springa trots att det inte riktigt klickade och vi får se inhopp från både Emelie Liljered (tillbaka från långtidsskada) och Emma Röös (vars knäskada i vårsäsongens sista match lyckligtvis inte var av det allvarligare slaget).

Hedvig i mål gör matchdebut i SIF-tröjan med ett tryggt spel och får med hjälp av sina stolpar hålla nollan!

Imorgon väntar det amerikanska laget Rsf Attack som i sin premiär vann över IK Viljan med klara 3-0. Vi kan alltså vänta oss en tuff match imorgon och ser fram emot att kliva på riktigt gräs. Nu är det igång!

Tränaren har ordet: "Vi startar matchen bra med hjälp av en hel del bollinnehav och bra rörelse. Sen tappar vi initiativet i 2:a halvlek där motståndarna är bättre än oss. Vi klarar ändå 0-0 med hjälp av uppoffrande försvarsspel och stabila ingripanden från vår målvakt Hedvig."
/Denise

Med detta tackar vi för publikstödet idag och önskar alla välkomna till Gamlestadsvallen imorgon tisdag kl 12:50!