sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Ny spelare!

Kategori: Allmänt

Så är det nu officiellt, Evelina Persson spelar nästa säsong med oss och gör sin debut i SIF-tröjan redan i Isenta Cup nästa helg! Evelina kommer från Tjörns DFF och var tongivande i laget under fjolåret, inte minst i matcherna mot oss.

Som innermittfältare är hon en stark spelare med god speluppfattning och blir en härlig förstärkning i truppen. Hon var också med i det SIF-lag (utlånad) som i somras tog sig till åttondelsfinal i Gothia Cup.

Evelina började spela fotboll som 6-åring i IFK Valla och tar nu alltså 10 år senare steget över bron och vi hälsar henne mycket varmt välkommen!
 

Premiär för Veckans profil!

Kategori: Allmänt

Trots att vi fotbollsmässigt har en liten lugnare period, med mest vila och egenträning, ångar vi på här på bloggen. Den kommande veckorna bjuder på en massa spännande, inte minst vår egen Isenta Cup som spelas 4-6 jan men också mycket annat, så håll ögonen öppna.
 
Idag bjuder vi på den första profilen och det är ingen mindre än vår nya tränare, Denise van Hilst!
 


Med dessa ord från Denise önskas ni en trevlig kväll! Visst låter det fantastiskt att SIF:s damer ska ses drygt 200 av nästa års 365 dagar!
 
"Och nu får ni ursäkta att jag avbryter mig själv"
Murray Walker, motorsportskommentator

 

God Jul!

Kategori: Allmänt

Jultomtens ankomst närmar sig och vi har i veckan gjort det mesta för att vara så snälla och flitiga som möjligt :-) I kallt väder har laget testat kondition (det bästa vissa vet och det värsta andra vet) och tränat snabbhet i snöfall. Tyvärr har många också blivit förkylda och sjuka så träningen på planen i onsdags gjordes om till egenträning. Idag, lördag, var näsorna lite mindre röda och vi var nästan full styrka på WOSAB-gräset. Ett ganska ihärdigt snöande gjorde dock planen hal och när vi hade svårt att få stopp på vår enorma fart och kom sladdande likt rallybilar ur kurvorna var det dags att ta julledigt...
 
Ledighet är i detta fall (efter att ha studerat Denises upplägg för egenträning) inte synomymt med vila utan med frihet under ansvar. Härligt att veta att alla kommer starka tillbaka!
 
Så från oss alla, tränare, ledare och spelare i Stenungsunds IF:s damlag
 
En riktigt God Jul!
 

Så blev det - så det blev

Kategori: Allmänt

Då Tjörns DFF tvingades dra sig ur med ett av sina lag fick Stångenäs lag svart platsen i vår grupp istället. För oss innebar detta ett på pappret svårare motstånd. Hur det kan bli med dessa på pappret lättare och svårare matcherna skulle kvällen sätta sin tydliga prägel på. Det blev inte riktigt som någon hade tänkt sig. Alla slog alla, utom i våra matcher då ingen slåg någon. Och obesegrade åkte vi ur turneringen redan i gruppspelet, tre poäng betydde att vi hamnade sist i gruppen (övriga lag stannade samtliga på fyra poäng) och respass ur turneringen.
 begrepp,destinationer,iCLIPART,navigering,pilar,resa,vägkorsningar,vägskyltar,vägvisare,val
 
 
SIF - Stångenäs 2-2 - ett relativt sen kvittering av Stångenäs resulterade i delade poäng, lite snöpligt men efter matchen ändå ett resultat vi var nöjda med med tanke på motständet.
 
LSK/Grohed - SIF 1-1 - oavgjort även här, i vår sämsta match för kvällen. Transporterade boll för mycket och fick inte upp något speciellt bolltempo.
 
Munkedal - SIF 1-1 - Oavgjort ja... i en match där jag ändå vågar sticka ut hakan och säga att vi var det klart bättre laget. Ledning efter några minuter och dessutom tre 10-metersstraffar då Munkedals spelare drog på sig för många frisparkar. Dessa 10-meterssparkar där målvakten inte behöver stå på linjen är i det närmaste omöjliga att göra mål på. Vi var nära, men nära sköt ingen hare på Orust igår. Istället för ett 2-0 mål, som vi i efterhand kanske kan säga att vi jagade lite för energiskt, lyckas Munkedal kvittera med knappa tre minuter kvar. 1-1 slutar det.
 

 
Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
- För mig som ny tränare var det en bra kväll där jag fick se lite mer av spelarna i deras individuella uppgifter. Spelarna själva var besvikna efter tre oavgjorda matcher. Vi har kreativa lösningar i offensiven men behöver helt enkelt göra fler mål för att vinna matcherna, och det är ju roligt att träna på!
/ Denise
 

 
Finalen vanns av Gilleby/Stala då de slog Vallen med 1-0.
 
Istället för att gräva ner oss i detta vilar vi idag lördag för att imorgon gå all in på den tunga styrketräningen, i april ska ingen vara starkare! :)
 
 "Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap."
 
We´re going up, up, up!
 
 

Besvikelse

Kategori: Allmänt

Sällan har de klokaste raderna eller bästa reflektionerna skrivits precis efter en stor besvikelse. En sammanfattning av Luciacupen kommer givetvis, men inte ikväll. Det fanns saker som var bra och saker som var mindre bra. Så är det ju alltid, även när man vinner. Saken är bara den att just nu äts de positiva bitarna upp av det negativa monstret... Samtidigt, mitt i deppet, är det svårt att låta bli att le åt ironin, det enda obesegrade laget i gruppen, vi - åkte ut. Så kan det vara.

Sov gott. I morgon kommer klarsyntheten åter:)


v.50 Kallt men med en värmande Luciacup?

Kategori: Allmänt

Decembervädret är fantastiskt för julstämning och för pulkaåkning, för gynnsam fotbollsträning har kylan och snöfallen ställt till det en aning. MEN vi har trots lite jobbiga väder- och planförhållanden varit en imponerande skara som samlats kring Denise och verkligen gjort det bästa av situationen. Muskler är aldrig fel att ha och flertalet av oss har fått möjlighet att upptäcka (och dagarna efter känna av) nya ställen på våra kroppar där denna företeelse tydligen finns. Siktet är dock april och vad gör det väl då att vi i december får stå på kö för att nyttja handikapptoaletten...
 
bodybuilding,idrottsmän,kroppsbyggare,muskler,personer,spänna,sporter
 
Stämningen i truppen är förväntansfull och sådär skönt laddad som den ska vara med ny tränare. Det är återigen dags att visa vad vi går för, både som lag och individuellt. Vad kan vara mer inspirerande?!
 
Efter utomhusträningar (med styrka inomhus) måndag och onsdag är det på fredag dags för Luciacupen i Svanesund. En inomhusturnering där 12 damlag gör upp om segern. Då -96:orna spelade en F-17 turnering i Alingsås (och vann!) tidigare i höst är det en lite "äldre" trupp som åker till Orust på fredag. Förhoppningsvis blir kvällen sen innan vi är hemma igen då slutspelet följer direkt på gruppspelet. De två främsta lagen i varje grupp går direkt vidare, samt de två bästa treorna (en trea åker ut). För fullständigt spelschema se http://www.laget.se/LUCIACUPEN.
 
Välkomna att följa vår framfart i turneringen!
  • 17:15 SIF - Stångenäs AIS svart
  • 18:30 LSK/Grohed vit - SIF
  • 20:15 Munkedals IF - SIF
 SIF dam önskar sina läsare en stämningsfull lucia och ser fram emot en härlig kamp på fredag. En bolltrollare av rang får avsluta och stå för lite extra inspiration:)
 
”Först gick jag till höger, då gick han till höger, sen gick jag till vänster, då gick han också till vänster, sen gick jag till höger igen och då gick han och köpte en korv.”
Zlatan Ibrahimovic
 
 
 
 
 

Dags för avspark!

Kategori: Allmänt

Då var det dags att sjösätta SIF:s damlags alldeles egna blogg. Här på sidan kommer vi att ge er en inblick i vår värld. Det är inte vår avsikt att berätta allt men inte heller att utelämna så mycket att det blir opersonligt och stelt. Förhoppningen är att det ska vara en trivsam sida där information kring träningar och matcher samsas med spelarporträtt, gästbloggare och uttrycksfulla bilder.
 
Precis som arbetet kring att bygga ett lag tar tid och kräver sin inkörsperiod, utvärdering och förbättringsarbete kommer också denna blogg (eller snarare dess skribenter) att tränas och drillas för att bli så bra som möjligt. Viss plats för läsardemokrati finns men redaktören har sista ordet och kommer jobba för en bra balans mellan information, reflektion och en liten del humor :-)
Målsättningen är att följande rubriker ska vara frekvent återkommande:
  • Veckans profil
  • Summering av veckan som gick och information kring veckan som kommer
  • Veckans roligaste

Utöver detta kommer vi givetvis att löpande publicera mycket annat läsvärt och intressant kring vårt lag, vi har något att berätta och definitivt något speciellt på gång!

"Av alla oviktiga ting i världen är fotboll det viktigaste"

Varmt välkomna!

Om inte något annat anges så är det Frida Karlsson Öhrberg som skriver texterna i bloggen och därmed är det också hon som är ytterst ansvarig för det som skrivs.

 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.