sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Serieledning

Kategori: Allmänt

I returen blev det äntligen match. Rössös andralag (förstalaget ligger i division 1) lämnade WO inför vårt första möte och vi var såklart spelsugna. Strömstad lämnade ju WO tidigare i vår och det är såklart frustrerande när det blir glest mellan matcherna. Vi har dock med gott mod och bra inställning genomfört hårda träningar för att lite kompensera de inställda matcherna och för att ta tillfället i akt att bygga vidare inför hösten. Men nu skulle alltså vårsäsongen avslutas med hemmamötet mot Rössö.

 Och det blev en kämpatillställning där vi inte alls fick det att stämma. Vi blev stressade av Rössös press och slog bort många enkla passningar. Att vi var tillbaka på konstgräset efter några matcher på gräs påverkade oss självklart men vi hade ändå förhoppningar på att klara av det bättre än vi gjorde. Rössö var pigga och aggressiva och startade matchen starkt. Våra bollar blev för långa, för hårda och mottagningarna lämnade mycket att önska. Vi kämpade, slet och försökte men fick inte till något flyt. Ändå är det vi som gör första målet när Evelina Persson sliter sig loss på kanten och slår en stenhård boll efter marken som Frida Karlsson Öhrberg bara behöver sätta bredsidan till, 1-0.

Rössös spelövertag minskar och matchen jämnar ut sig i slutet av halvleken. Då har Marianne Bye redan hunnit göra 2-0 efter en fin framspelning av Emma Röös. 2-0 i halvlek var inget resultat som speglade matchen men vi sätter våra chanser och är duktiga på att täppa igen, Rössö äger mycket boll på vår planhalva men backlinjen får stopp på attackerna innan de når riktigt farlig mark. De skott som kommer räddas säkert av vår målvakt, för dagen Felicia Orderud.

 Andra halvlek har en annan karaktär än första, Rössö tröttnar (?) och vi har det största bollinnehavet. Det känns som en bevakning av ledningen, vi försöker få till bättre passningar och känsligare mottagningar men lyckas inte riktigt. Rössö hotar ibland men det blir en ganska intetsägande halvlek. Vi vinner med 2-0 utan att övertyga men tar vår nionde (!) raka seger och då kanske det finns skäl att vara stolta och nöjda även utan skönspel. Tyvärr kommer glädjen av sig lite då vår starka och viktiga ytterforward Emma Röös skadar knät (oklart än hur illa det är) i slutet av matchen. Vi håller alla tummar för att det är så lindrigt som möjligt!

 


 

Tränaren har ordet:

"Vi har svårt att sätta speluppbyggnaden, vi löser inte kvalitetskraven på tekniken och vi håller inte ihop laget i djupled. Spelarna sliter oförtrutet och ger aldrig upp möjligheten att få igång spelet. Vi gör 2 vackra mål framåt och med bra försvarsspel håller vi ytterligare en snygg nolla bakåt. Tack vare det vinner vi matchen och tar vår nionde raka seger. Jag tackar laget och hela ledarstaben för en fantastisk vår. Nu går vi hem och spänner bågen.”

/Denise


 

När vi summerar våren blir det tydligt att vi ska vara nöjda. Serieledning (5 poäng före Vallen och Gilleby/Stala), endast 4(!) insläppta mål på 10 matcher och 30 gjorda ger ett stabilt intryck. Vi tillåter oss själva att vara nöjda, dock inte mätta och kommer förbereda oss ambitiöst och målmedvetet för höstsäsongen. Det kommer bli en spännande fortsättning på serien då kanske främst Vallen men också Gilleby/Stala sett starka ut i vår.

 Glad sommar önskar vi alla våra supporters och följ gärna vårt F-17 lag i Gothia Cup, i fjol blev det åttondelsfinal, vad händer i år? :-)

 

Undertecknat

Frida Karlsson Öhrberg

 

 

 

2:a halvlek

Kategori: Allmänt

Fingrarna dansade lite väl snabbt och ivrigt över tangenterna förut, det inser jag nu och kompletterar med ett par saknade delar. Självklart ska ni få höra Tränaren har ordet och få ta del av hela raden av målskyttar från 9-0-matchen. Ibland är det bra med en andra halvlek...
 

Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 
"Även den här veckan börjar vi lite trevande. Det ojämna underlaget stör vår speluppbyggnad. Med stort tålamod och idogt arbete får vi ändå bra effekt på spelet och motståndarna har svårt att följa vårt bolltempo. Mathilda Persson har äntligen insett sin individuella kvalitét och bjuder på den ena delikatessen efter den andra. Även roligt att få se Ida Johansson från U-truppen i detta sammanhang."
 
/Denise
 

 
Vi är på rätt väg...:-)
 
Här är damerna som nätade i Valbomatchen:
Mathilda Persson                  3
Ebba Dahlqvist                     1
Emma Röös                         1
Evelina Persson                    1
Nathalie Rydén                     1
Sandra Olsson                      1
Christin Börjesson-Tysnes    1
 
 
Sitter i skrivandets stund och väntar på resultatet från mötet Åsebro/Brålanda - Viken. Matchen är slut, Viken har tagit tre poäng... Vi är nu serieledare! (Tre poäng före Åsebro/Brålanda)
 
"Fotboll är en ärlig sport. Den liknar livet. Det är en sport att samarbeta i.
Fotboll är en lagsport. Det är livet också."
 
Joe Namath
 
 
 

Valbokrossen

Kategori: Allmänt

Bild: Pärlplattandet gick kanske lite över styr
 :)  men det är inte alla dar man vinner med 9 - 0 och har man satt sig i båten får man ro den iland. ..
Konstnären bakom är en skicklig, målmedveten vinnarskalle...
 
Ord är nästan överflödiga, har man det tålamod och den beslutsamhet som ovanstående pärlplatta symboliserar, då blir det bra - 9-0, grattis!
Det var härligt att komma till Nösnäsvallen, en riktig sommarmatch med fint väder, en grön gräsplan, glass för supportrarna och ett härligt laddat gäng på planen. Motståndarna från Dalsland hade så långt i serien tagit ett poäng och skulle ju självklart inte vara ett hinder för ytterligare tre poäng. MEN skrällar har hänt förr så det gällde att spänna bågen fullt igen och sikta på de mål vi satt upp. Inte bara göra det tillräckligt bra utan göra det så bra vi bara kan.
 
SIF är överlägsna från start, Valbo försöker med några optimistiska anfallsförsök och kämpar och sliter men spelet är helt Stenungsunds. Bollen får rulla över Nösnäs gräs och Valbo får jaga. Utdelningen dröjer men till slut lyckas Ebb Dahlqvist, på egen retur, nicka in ledningsmålet. Första målet i en match man ska vinna är så förlösande!
Vi spelar bra fotboll, har tålamod, rullar runt, kommer fram på kanterna och i andra halvlek lossnar också målskyttet. Till skillnad från Vallen och Gilleby/Stala Orust FC har vi ingen (inte än) skyttedrottning i den bemärkelsen att hon gör alla mål, utan vår styrka är att många tar initiativ och sätter dit den. Det är kul och härligt att se!
 
Ett hat-trick fick vi dock se i denna kross av Valbo, Matilda Persson sätter tre riktigt fina mål och står för många fina prestationer. Övriga målskyttar finner ni i slutet av inlägget men värt att nämna är att Evelina Persson i och med sitt 8-0 mål sätter sitt första seriemål i Stenungsundströjan (och blir matchens lirare i SIF)! Grattis!
 
Precis som i Munkedalsmatchen kommer avbytarna in och bidrar med mycket fart och energi och det hela känns bara fantastiskt roligt. I och med storsegern och en påbättrad målskillnad seglade vi om Åsebro/Brålanda i toppen som idag måste slå VIken med minst 7 bollar för att gå om... Det luktar serieledning...:-)
 
 
Undertecknat
Frida Karlsson Öhrberg

Vi börjar med Munkedal

Kategori: Allmänt

Lite efter i matchrapporteringen, men här kommer några ord om matchen förra helgen.
 
Jag varnade lite för Munkedal här på bloggen redan före matchen. Vi har tidigare haft svårt mot dem och speciellt på deras hemmaarena som bjuder på en liten och studsig gräsplan. Matchen blev heller inte en paradgata mot seger...inte alls faktiskt.
 
Vårt mål var att gå ut med högt tempo och sätta så mycket fart på bollen som planen tillät. Uppvärmningen var mycket fokuserad och det kändes att alla ville visa att vi kunde spela bra även i Munkedal. När domaren blåste igång matchen visade sig detta vara svårt att genomföra. Vi fick inte med oss bollen i mottagen riktigt och hamnade lite lågt med backlinjen i vår speluppbyggnad och i uppspelsfasen som vi normalt sett är bra på, slog och gav vi bort en hel del enkla bollar. Till råga på allt tar Munkedal ledningen...1-0. Målet kommer relativt tidigt i matchen och vidrabbas inte av panik. Vi har en skön känsla i laget där trygghet är en bra beskrivning, vi litar på varandra och vi tror på att det kommer ordna sig om vi bara fortsätter jobba. Och det såg det ut att göra också. Kvitteringen kommer till efter att Ebba Dahlqvist drivit upp bollen på högersidan och slagit ett perfekt inlägg som Emma Röös, helt solo, kunde sätta foten till. Snyggt. Röös spelar sen fram Matilda Persson som iskallt sätter 2-1, skönt!
 
 
duschar,hushåll,vatten
 
Först ett iskallt mål, sen en kalldusch...
 
Ledning i halvlek och vi ville mer, högre tempo, bättre precision i passningarna, mer kantbollar och fler mål. Vi skulle fortsätta ha kommandot i matchen och ligga på. Istället börjar andra halvlek med en kalldusch. Efter en flipperspelssituation där vi inte får bort bollen dyker en Munkdalspelare upp och sätter 2-2 med ett hårt och välplacerat skott. Självklart tungt men vad att göra mer än att fortsätta såga... Och vi sågade:) Pigga ben och rätt inställning på våra inhoppare kom att spela en stor roll i avgörandet av matchen. Härligt att se att vi tar plats och vågar när vi kommer in! Malin Johansson spelare fram Frida Karlsson Öhrberg till 3-2 och sen sätter Lisa Halldin 4-2 med ett snyggt vänsterskott. Matchen kändes avgjord och visade sig också vara det.
 
En seger som satt hårt inne men som efteråt kändes så skön!
 

 
Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 
"Säsongens första gräsmatch hade inte helt oväntat sina tekniska brister. Vi har sämre första touch och svårt att få tillräckligt med bolltempo. Med hög lagmoral biter vi ändå ihop och avgör en annars jämn match med starka sista 20. Mycket på grund av bra inhopp från spelare som suttit mycket bänk under våren. Det visar att målet vi har är gemensamt och att alla är med och bidrar till ytterligare 3 starka poäng."
 
/Denise
 

 
Efter denna match återfanns vi också under några timmar (fram till Åsebro/Brålandas match) högst upp i serietabellen för första gången i år!
 
Undertecknat
Frida Karlsson Öhrberg