sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Uppladdning

Kategori: Allmänt

Morgondagens motståndare Munkedal har så här långt i serien endast tagit tre poäng. Detta gör oss dock inte mindre fokuserade på uppgiften då vi tidigare har haft svårt med Munkedal. Laget spelar en tuff, fysisk fotboll och har i årets serie, trots en rad förluster, släppt in väldigt få mål. Detta innebär att vi måste satsa fullt och göra en helhjärtad insats med mycket fart för att få med oss tre poäng hem. 
    
                
Sol och glädje laddar vi för imorgon, mycket vatten blir det redan idag!
 
Sommaren har ju äntligen kommit och nu är det varmt, riktigt varmt. Härligt fotbollsväder och gräsplan, det ser vi framemot!
 
För er som har vägarna förbi Munkedal imorgon är ni välkomna till ortens fotbollsarena klockan 15:00!
 
Vi ska ge allt - igen!
 
 
 

The greatest!

Kategori: Allmänt

Our very best fan-club! These young people from YWAM make difference. With drums and cheering do they inspire us and lift us to higher levels. You are the best!! Thanks to all of you!
 
 Stenungsunds IF and the best claque ever!! 

Vinst mot serieledarna!

Kategori: Allmänt

Nu var det tyvärr bara ett lag som visade att dom var ett topplag, och det var Stenungsund.” Så skrev man på Åsebro/Brålandas hemsida efter lördagens drabbning då det dittills obesegrade Dalslandslaget gästat SIF-gården. (Läs hela referatet här.) Det är såklart ett härligt kvitto för oss att vi både levererar bra resultat och ett spel som respekteras och beröms av våra motståndare. Sex matcher in i seriespelet har vi mött samtliga topplag, tagit 15 poäng och endast släppt in två mål, det vore dumt och orättvist mot oss själva att inte fira lite nu.

Vår uttalade målsättning inför serien var något i stil med ”vara med där uppe”. Nu vet vi att vi kan det och att vi är det, men trots att vi gläds lite extra ett par dagar nu är vi inte nöjda. Vi kan lära oss mer, både individuellt och som lag och det satsar vi stenhårt på. Vi ska vidare!

 

Lördagens match mot Åsebro/Brålanda slutade 1-0, första halvlek var relativt jämn, andra halvlek långa stunder spel mot ett mål. Dock var vi inte speciellt fantasifulla eller effektiva i anfallsspelet och det dröjde ända fram till 75 minuten innan Marianne Bye säkert, efter väggspel med Matilda Persson, satte matchens enda mål. Åsebro/Brålanda backade hem förtjänstfullt och vi hade problem med att ta oss igenom det kompakta försvaret där deras mycket duktiga mittback ofta stod i vägen. Förutom målet hade vi ändå några bra chanser, den bästa skapade vår starka yttermittfältare Emma Röös på egen hand när hon bryter sig fri på högerkanten, tar sig in i banan och blir helt själv med målvakten som dock räddar skottet. Målvakten räddade också ett mycket bra skott från Ebba Dahlqvist i matchens slutskede. Flytet som vi haft i målskyttet i matcherna mot Vallen och Gilleby/Stala Orust FC ville inte riktigt infinna sig.

Försvarsmässigt gör vi återigen en mycket stabil insats och bortalagets målchanser är lätträknade. Backlinjen agerar som en enhet och i lördagens match spetsades prestationen med högerbacken Christin Börjesson Tysnes alldeles lysande insats. Brytsäker och resolut klev hon fram under hela matchen och i andra halvlek lossnade passningsspelet, som vanligt var närkampsspelet utan anmärkningar…J

 


 

Tränaren har ordet: bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma

”Idag spelade vi inte helt avspänt, matchens betydelse gjorde vårt spel stressat och oplanerat. Ett mål är i underkant, vi borde gjort fler. Ändå är vi väldigt nöjda med tre poäng mot serieledarna och får nu höja målsättningen för säsongen. Jag är mycket stolt över spelarnas vilja att hela tiden ta nya steg mot ett bättre och roligare spel.”

/Denise

 


 

Till matchens lirare i Stenungsund utsågs vår lagkapten Jennie Javette som alltid gör ett gediget jobb på mittfältet och som ofta finns som spelalternativ. Denna matchen var inget undantag!

I veckan fokuserar vi på bra träningar och att få fart på bollen även på naturgräs, för på lördag mina vänner är det äntligen dags (vi är åtminstone ett par som har längtat) för match på riktigt gräs. Årets första riktiga gräsmatch, vi är laddade såklart och oerhört motiverade och förväntansfulla. Nu ska vi prövas mot de lag som hittills inte plockat så många poäng i serien. För att lyckas med detta krävs fokus, full satsning och en bra uppladdning. Från och med imorgon befinner vi oss på allvar och helhjärtat i det jobbet. Ikväll njuter vi lite till av det vi presterat hittills.

 Nöjda på vägen men inte framme vid målet höjer vi blicken och gasar lite till!

 

Återigen hade vi ett STORT publikstöd där hejaklacken från YWAM krossar allt motstånd i den genren, helt grymma och vi är så glada och stolta över att ni förgyller våra tillställningar och ger oss extra energi! Förhoppningsvis kan vi också snart publicera lite bra bilder från matchen här på bloggen, pressfotograf fanns på plats och säkra källor säger att vi kan få tillgång till minneskortet...:-)

Avslutar med en tabell - det är väl dags att ni får se den nu, målsnålt men poängrikt kan väl sammanfatta vår rad.

Åsebro/ Brålanda 6 5 0 1 18-8 10 15
Stenungsunds IF 6 5 0 1 12-2 10 15
IF Viken 6 4 1 1 16-6 10 13
Gilleby-Stala Orust FC 6 4 0 2 26-11 15 12
Vallens IF 5 4 0 1 23-8 15 12
Herrestads AIF 6 2 1 3 13-9 4 7
IFK Strömstad 6 1 1 4 8-27 -19 4
Munkedals IF 6 1 0 5 4-12 -8 3
IK Rössö Uddevalla Lag 2 5 1 0 4 11-28 -17 3
H.E.F. Valbo BK 6 0 1 5 8-28 -20
1

 

”Alla våra drömmar kan gå i uppfyllelse, om vi har modet att hålla fast vid dem”
Walt Disney

 

Undertecknat

Frida Karlsson Öhrberg

 

 

 

 

Vad säger kaptenen?

Kategori: Allmänt

Fyra matcher in på säsongen, tre vinster och en förlust. En helt okej start och vi jobbar vidare koncentrerat och metodiskt med mycket glädje. Senaste veckan har bjudit på riktigt gräs under dubbarna, underbart! Konstgräs i all ära, på vintern är det fantastiskt men nu njuter vi av sommarens första gröna knän. Och vi passar då på att kolla läget med vår lagkapten, innermittfältaren Jennie Javette!
 
 Jennie Javette förstås!
 
1. Hur är läget med dig?
- Det är bara bra med mig!
 
2. Fyra matcher in i serien har ni tre vinster och en förlust. Hur ser du på säsongsinledningen?
- Jag tycker att vi har gjort en bra inledning, lite surt med förlust i första matchen mot Viken, men det har vi hämtat igen i de andra matcherna. Matchen senast mot Gilleby/Stala var riktigt bra och då fick vi igång vårt spel med, riktigt roligt!
 
3. Vinsten mot Vallen var ju någon av en skräll. Hur ser du på den segern?
- Vinsten mot Vallen satt riktigt gött! Derbymatcher är alltid väldigt känslofyllda så det gäller att lägga fokus på rätt saker och hålla känslorna i styr, vilket jag tycker att vi visade att vi klarar av.
 
4. Du spelar själv defensiv innermittfältare, hur trivs du i den positionen?
- Jag trivs jättebra i den positionen! Har ju innan spelat mittback väldigt länge, men blev innermitt till denna säsongen och jag trivs som fisken i vattnet! :)
 
5. Vem tror du kommer få sitt genombrott i år?
- Jag tror att det är många som kommer att utvecklas väldigt mycket denna säsongen och det har många redan visat. Men jag tycker att Emma Röös har öppnat starkt de första matcherna och tror att det kan bli en bra säsong för henne.
 
6. SIF damlag gör ju en uttalad satsning över tre år med tränare Denise van Hilst. Hur ser du på utvecklingen hittills och vad tror du om fortsättningen?
- Utvecklingen hittills har varit väldigt bra och man känner verkligen skillnad redan. Så fortsättningen ser ljus ut och det ska bli spännande att se hur långt vi kan gå.
 
7. Vad gör du när du inte spelar fotboll?
- Annars studerar jag till sjuksköterska, så det blir en del plugg när jag inte spelar fotboll. 
 
8. Ditt motto och din förebild i livet.
- Motto: Man måste våga för att vinna. Förebild i livet: min mormor.
 
Vi tackar vår eminenta lagkapten för dessa ord och får se till att återkomma
med en uppföljande pratstund till hösten!
 
Undertecknat
Frida Karlsson Öhrberg

Hedersam förlust

Kategori: Allmänt

U-laget tog idag emot Vallens lag 2 på Wosabplanen och också idag hade en stor skara åskådare tagit sig till SIF-gården. Roligt! Vallen kom med ett riktigt starkt lag där man kunde räkna till i alla fall 4 spelare ur A-lagets startelva. Motiverande och självklart en tändvätska för våra spelare.

Matchen slutar med uddamålsförlust, 0-1, men det var en riktigt hedersam förlust och med lite bättre skärpa kunde det slutat oavgjort. Grym insats av tjejerna idag som visade att det minsann inte bara är att komma och hämta en seger! Forza SIF :)

Vinst mot Orust

Kategori: Allmänt

Efter förra veckans derbyvinst mot Vallen gällde det inför fredagens match, mot Gilleby/Stala Orust FC, att ladda om och återigen ha fullt fokus på uppgiften. Gilleby/Stala gjorde en stark fjolårssäsong och slutade tvåa i div 3, vi vann dock över dem i höstomgångens sista match och siktet var inför fredagens match inställt på att återigen vara det starkaste laget.
 
Gilleby/Stala kom till start som serieledare med tre raka segrar bakom sig. Vi har efter den inledande förlusten mot Viken vunnit två raka matcher mot de på pappret starka lagen Herrestad och Vallen. Derbyt var alltså något av ett toppmöte, spännande, motiverande och kanske också lite nervöst.
 
Den relativt stora publiken på SIF-gården fick se en första halvlek som präglades av ett kompakt och tätt spel från Gilleby/Stala och försök från SIF att öppna upp ytorna. Spelet var jämnt, Gilleby/Stala fick in en del bollar centralt på offensiv planhalva men lyckades inte komma till några farliga avslut. Vi fortsätter att vara grymt effektiva och efter dryga kvarten rycker Emma Röös fram på kanten och med kraft och precision slår hon in en boll som Frida Karlsson Öhrberg bara behöver sätta bredsidan till, och 1-0. Gilleby/Stala kvitterar sedan genom måltjuven Irvina Bajramovic.
2-1 målet föranleds av en säker dribbling av Marianne Bye på mitten där hon avslutar med ett perfekt instick. Matilda Persson rycker sig loss, rundar säkert målvakten och rullar in ledningsmålet. Härligt! Det blir också 3-1 före pausvilan, återigen en fin passning från Byen som den här gången når Karlsson Öhrberg på vänsterkanten. Stala/Gillebys målvakt befinner sig långt ut i straffområdet och bollen lyfts över henne och i mål.
 
I halvlek pratar vi om lite taktiskta förändringar på mitten och om att ännu bättre utnyttja kanterna där Stala/Gilleby lämnar stora ytor. Vi förbereder oss också på en anstormning då gästerna så klart inte är nöjda med halvtidsresultatet.
 
Den förmodade pressen uteblir dock, svårt att säga men kanske tröt orken på Orusttjejerna? Vi försvarar oss säkert och backlinjen tillsammans med målvakt Felicia Orderud gör återigen en mycket stabil insats. Veteranen Ulrika Johansson är ständigt på rätt plats, snabba Natalie Rydén ger inte Gilleby/Stalas forwards några utrymmen, Lisa Halldin håller rent på vänsterkanten och Christin Börjesson är obeveklig i närkamperna på högern. Starkt, följsamt och stabilt.  
 
På mitten sliter trion Jennie Javette/Marianne Bye och Evelina Persson framgångsrikt, dribblar vägvinnande och levererar inte sällan säkra passningar till forwardsspelarna. 4-1 målet i andra halvlek kommer till just efter ett säkert försvarsspel ,med fint uppspel till mitten som sen med hjälp av Emma Röös och Matilda Persson sågar sig igenom bortalaget innan bollen når Karlsson Öhrberg som med lite skicklighet och mycket tur lyckas sparka in bollen i nätmaskorna.
 
Glada vinnare med matchens lirare Emma Röös till vänster
 
Stala/Gilleby skapar en bra reduceringsmöjlighet på hörna, men nicken går utanför. SIF gör några byten i andra halvlek och visar på bredd då avbytarna gör mycket fina insatser. Viktigt och härligt! Matchen slutar 4-1 och SIF har nu plockat nio poäng av tolv möjliga på de inledande matcherna. Ett bra resultat då lagen vi mött varit starka och tippade att vara med i toppstriden. Läs gärna vad Stala/Gilleby Orust FC skrev om matchen här.
 

Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 
"Idag är jag extra nöjd med hur spelarna hanterar ytornas beskaffenhet och förmågan att ta sig an matchens olika faser med tålamod och väldigt hög närvaro och lagmoral. Detta var ytterligare ett fint kvitto på träningsveckans anträngningar."
/Denise
 

 
Så dags att börja ny vecka med fredagens bortamatch mot Strömstad som mål!.
 
"När ungdomarna spelar rutinerat och de gamla med ungdomlig entusiasm
- då är vi svårslagna! :-)" 
 
 
Undertecknat Frida Karlsson Öhrberg
 
 

Derbyseger

Kategori: Allmänt

Derby, sol och mycket publik. Inramningen var perfekt och för första gången var det dags för Stenungsunds IF:s och Vallens IF:s representationslag att mötas i seriesammanhang. Självklart är det mycket känslor inför en sådan match och vi har under veckan arbetat med att fokusera på rätt saker och på att spela vårt spel och vår match, oavsett vem som står på andra sidan.
 
Vallen har gjort en mycket stark inledning på säsongen med två vinster och övertygade inte minst i förra veckans hemmaseger mot Viken med 4-2. Dessförinnan hade man gjort 6 mål på Strömstad så vi var beredda på anfallsglad fotboll.
 
Första halvlek präglades av vilja och ett bra försvarsspel från vår sida. Vi jobbade på som ett lag och lyckades stänga ytor för Vallens skickliga anfallare. Dock var vi lite ivriga i anfallsspelet och hade bråttom på sista tredjedelen. Detta pratade vi om i halvlek och målet i andra var att försöka ha lite mer tålamod. Halvtidsresultatet var alltså 0-0, en ställning som stärkte oss. I övrigt var det ett peppande inspirationssnack och vi bygger vidare på övertygelsen att tillsammans kan vi. Inte 11 spelare, utan alla, tillsammans - ledare, startelva, avbytare och lagkamrater i publiken. Den här styrkan känns, och är betydelsefull.
 
Trots detta tar Vallen initiativet i andra halvlek och skapar ett par farliga chanser, vi har lite tur då bollen går över och vid sidan av mål. Vi sticker emellan med några anfall och efter dryga kvarten lägger Marianne Bye ut en boll till Frida Karlsson Öhrberg som  får en träff hon väntat på i 31 år... 1-0 till SIF, otroligt.
Efter målet hotar Vallen igen med några farligheter, men vi lyckas hålla tätt. Jessica Berntsson är alert i målet och förmedlar lugn och säkerhet till backlinjen som i sin tur jobbar fantastiskt bra i sina överflyttningar. Det blir tydligt att det är som ett lag vi presterar bäst.
 
När det återstår knappt 10 nervösa minuter smäller Ebba Dahlqvist in det underbara 2-0 målet, stor glädje, inte minst på bänken där det hoppas och klappas friskt. Att Linda Eliasson sen med endast några minuter kvar kliver fram och skickar in 3-0 är nästan overkligt. Vi kommer vinna...mot Vallen, den känslan. (Jag återkommer med vilka som assisterade till målen.)
 
Matchen slutar 3-0 till oss, det speglar inte riktigt matchen då Vallen skapade några vassa chanser och spelade bra, dock räknas de bollar som når nätmaskorna och idag var det vi som var mer skärpta i sista tillslaget. Det stärker oss inför fortsättningen!
 

Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
"Vi fick slita hårt för vinsten idag. Motståndet var väntat mycket bra men med noggrann defensiv och fullt fokus på uppgiften får vi också utdelning framåt. Lagmaskinen SIF imponerar på mig med sin vilja att göra sitt yttersta för varandra och för 3 poäng med hem."
/Denise
 

 
 
 
Idag tackar vi extra all publik som stödde oss och återigen, Byens hejarklack, ni är G-R-Y-M-M-A!!
Inspirerade tar vi oss an en ny vecka med ett nytt hett derby för ögonen, Gilleby/Stala hemma fredag den 10 maj, kul!
 
Ubi concordia, ibi victoria.
"Där harmoni råder, råder seger"

Vallens IF - SIF 0 - 3!

Kategori: Allmänt

En mycket bra insats av ett fantastiskt gäng. 3-0 mot Vallen på Kode IP fanns knappast i våra drömmar före matchen. Ikväll är det verklighet!

Ett längre och utförligare referat kommer under morgondagen.
Tack till all publik som stöttade oss idag och en stor guldstjärna till Byens gäng - ni gör skillnad!

Nu lovar jag att vi kommer sova gott:)