sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Vinst mot serieledarna!

Kategori: Allmänt

Nu var det tyvärr bara ett lag som visade att dom var ett topplag, och det var Stenungsund.” Så skrev man på Åsebro/Brålandas hemsida efter lördagens drabbning då det dittills obesegrade Dalslandslaget gästat SIF-gården. (Läs hela referatet här.) Det är såklart ett härligt kvitto för oss att vi både levererar bra resultat och ett spel som respekteras och beröms av våra motståndare. Sex matcher in i seriespelet har vi mött samtliga topplag, tagit 15 poäng och endast släppt in två mål, det vore dumt och orättvist mot oss själva att inte fira lite nu.

Vår uttalade målsättning inför serien var något i stil med ”vara med där uppe”. Nu vet vi att vi kan det och att vi är det, men trots att vi gläds lite extra ett par dagar nu är vi inte nöjda. Vi kan lära oss mer, både individuellt och som lag och det satsar vi stenhårt på. Vi ska vidare!

 

Lördagens match mot Åsebro/Brålanda slutade 1-0, första halvlek var relativt jämn, andra halvlek långa stunder spel mot ett mål. Dock var vi inte speciellt fantasifulla eller effektiva i anfallsspelet och det dröjde ända fram till 75 minuten innan Marianne Bye säkert, efter väggspel med Matilda Persson, satte matchens enda mål. Åsebro/Brålanda backade hem förtjänstfullt och vi hade problem med att ta oss igenom det kompakta försvaret där deras mycket duktiga mittback ofta stod i vägen. Förutom målet hade vi ändå några bra chanser, den bästa skapade vår starka yttermittfältare Emma Röös på egen hand när hon bryter sig fri på högerkanten, tar sig in i banan och blir helt själv med målvakten som dock räddar skottet. Målvakten räddade också ett mycket bra skott från Ebba Dahlqvist i matchens slutskede. Flytet som vi haft i målskyttet i matcherna mot Vallen och Gilleby/Stala Orust FC ville inte riktigt infinna sig.

Försvarsmässigt gör vi återigen en mycket stabil insats och bortalagets målchanser är lätträknade. Backlinjen agerar som en enhet och i lördagens match spetsades prestationen med högerbacken Christin Börjesson Tysnes alldeles lysande insats. Brytsäker och resolut klev hon fram under hela matchen och i andra halvlek lossnade passningsspelet, som vanligt var närkampsspelet utan anmärkningar…J

 


 

Tränaren har ordet: bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma

”Idag spelade vi inte helt avspänt, matchens betydelse gjorde vårt spel stressat och oplanerat. Ett mål är i underkant, vi borde gjort fler. Ändå är vi väldigt nöjda med tre poäng mot serieledarna och får nu höja målsättningen för säsongen. Jag är mycket stolt över spelarnas vilja att hela tiden ta nya steg mot ett bättre och roligare spel.”

/Denise

 


 

Till matchens lirare i Stenungsund utsågs vår lagkapten Jennie Javette som alltid gör ett gediget jobb på mittfältet och som ofta finns som spelalternativ. Denna matchen var inget undantag!

I veckan fokuserar vi på bra träningar och att få fart på bollen även på naturgräs, för på lördag mina vänner är det äntligen dags (vi är åtminstone ett par som har längtat) för match på riktigt gräs. Årets första riktiga gräsmatch, vi är laddade såklart och oerhört motiverade och förväntansfulla. Nu ska vi prövas mot de lag som hittills inte plockat så många poäng i serien. För att lyckas med detta krävs fokus, full satsning och en bra uppladdning. Från och med imorgon befinner vi oss på allvar och helhjärtat i det jobbet. Ikväll njuter vi lite till av det vi presterat hittills.

 Nöjda på vägen men inte framme vid målet höjer vi blicken och gasar lite till!

 

Återigen hade vi ett STORT publikstöd där hejaklacken från YWAM krossar allt motstånd i den genren, helt grymma och vi är så glada och stolta över att ni förgyller våra tillställningar och ger oss extra energi! Förhoppningsvis kan vi också snart publicera lite bra bilder från matchen här på bloggen, pressfotograf fanns på plats och säkra källor säger att vi kan få tillgång till minneskortet...:-)

Avslutar med en tabell - det är väl dags att ni får se den nu, målsnålt men poängrikt kan väl sammanfatta vår rad.

Åsebro/ Brålanda 6 5 0 1 18-8 10 15
Stenungsunds IF 6 5 0 1 12-2 10 15
IF Viken 6 4 1 1 16-6 10 13
Gilleby-Stala Orust FC 6 4 0 2 26-11 15 12
Vallens IF 5 4 0 1 23-8 15 12
Herrestads AIF 6 2 1 3 13-9 4 7
IFK Strömstad 6 1 1 4 8-27 -19 4
Munkedals IF 6 1 0 5 4-12 -8 3
IK Rössö Uddevalla Lag 2 5 1 0 4 11-28 -17 3
H.E.F. Valbo BK 6 0 1 5 8-28 -20
1

 

”Alla våra drömmar kan gå i uppfyllelse, om vi har modet att hålla fast vid dem”
Walt Disney

 

Undertecknat

Frida Karlsson Öhrberg

 

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: