sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Derbyseger

Kategori: Allmänt

Derby, sol och mycket publik. Inramningen var perfekt och för första gången var det dags för Stenungsunds IF:s och Vallens IF:s representationslag att mötas i seriesammanhang. Självklart är det mycket känslor inför en sådan match och vi har under veckan arbetat med att fokusera på rätt saker och på att spela vårt spel och vår match, oavsett vem som står på andra sidan.

Vallen har gjort en mycket stark inledning på säsongen med två vinster och övertygade inte minst i förra veckans hemmaseger mot Viken med 4-2. Dessförinnan hade man gjort 6 mål på Strömstad så vi var beredda på anfallsglad fotboll.

Första halvlek präglades av vilja och ett bra försvarsspel från vår sida. Vi jobbade på som ett lag och lyckades stänga ytor för Vallens skickliga anfallare. Dock var vi lite ivriga i anfallsspelet och hade bråttom på sista tredjedelen. Detta pratade vi om i halvlek och målet i andra var att försöka ha lite mer tålamod. Halvtidsresultatet var alltså 0-0, en ställning som stärkte oss. I övrigt var det ett peppande inspirationssnack och vi bygger vidare på övertygelsen att tillsammans kan vi. Inte 11 spelare, utan alla, tillsammans - ledare, startelva, avbytare och lagkamrater i publiken. Den här styrkan känns, och är betydelsefull.

Trots detta tar Vallen initiativet i andra halvlek och skapar ett par farliga chanser, vi har lite tur då bollen går över och vid sidan av mål. Vi sticker emellan med några anfall och efter dryga kvarten lägger Marianne Bye ut en boll till Frida Karlsson Öhrberg som  får en träff hon väntat på i 31 år... 1-0 till SIF, otroligt.
Efter målet hotar Vallen igen med några farligheter, men vi lyckas hålla tätt. Jessica Berntsson är alert i målet och förmedlar lugn och säkerhet till backlinjen som i sin tur jobbar fantastiskt bra i sina överflyttningar. Det blir tydligt att det är som ett lag vi presterar bäst.

När det återstår knappt 10 nervösa minuter smäller Ebba Dahlqvist in det underbara 2-0 målet, stor glädje, inte minst på bänken där det hoppas och klappas friskt. Att Linda Eliasson sen med endast några minuter kvar kliver fram och skickar in 3-0 är nästan overkligt. Vi kommer vinna...mot Vallen, den känslan. (Jag återkommer med vilka som assisterade till målen.)

Matchen slutar 3-0 till oss, det speglar inte riktigt matchen då Vallen skapade några vassa chanser och spelade bra, dock räknas de bollar som når nätmaskorna och idag var det vi som var mer skärpta i sista tillslaget. Det stärker oss inför fortsättningen!

Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
"Vi fick slita hårt för vinsten idag. Motståndet var väntat mycket bra men med noggrann defensiv och fullt fokus på uppgiften får vi också utdelning framåt. Lagmaskinen SIF imponerar på mig med sin vilja att göra sitt yttersta för varandra och för 3 poäng med hem."