sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Seger i hemmapremiären

Kategori: Allmänt

Det var ett laddat och lätt gäng som i fredags samlades på SIF-gården för årets hemmapremiär. Revanschlusten efter förra veckans förlust mot Viken lyste i ögonen och på många håll var det också ganska nervöst. 
 
Herrestad kom med en vinst i bagaget då man förra veckan besegrade Rössö lag 2 med klara 4-1. Rapporter från den matchen talade om ett tremannaanfall och ett fysiskt tufft spel från Herrestad. Laget spelade ju så sent som i fjol div 2 spel och var kanske något av favoriter inför vår match.
 
Matchen startade och vi drog upp ett högt tempo, väldigt högt. Herrestad hängde dock bra med och någon utdelning av det  höga tempot i form av mål blev det inte. Efter ca en kvart sjönk tempot lite och matchen började "sätta sig". Det var mycket krig och lite skönspel. Vi lyckades inte hitta något lugn i passningsspelet och många bollar stressades iväg. Herrestad slog bollar på sina forwards som oroade oss, framför allt ruskigt snabba Sandra Palmersjö som ständigt hotade med sina löpningar. Som tur var för oss höll hennes avslut inte samma höga kvalité som löpningarna. Vi skapade inte särskilt många farligheter framåt och första halvlek slutar mållös.
 
I andra blir spelet något bättre, båda lagen tröttnar något och det bjuds på lite större ytor. Palmersjö fortsätter hota oss tills hon, men cirka 20 minuter kvar, olyckligt trampar snett och tvingas bryta matchen. Vi vaskar fram ett par heta chanser, först genom Matilda Persson och sedan genom Linda Eliasson. Men bolluslingen vill inte in i mål. Spelet är fortsatt fysiskt med många tuffa närkamper i vilka vi dock står upp bra. Spelet fortsätter att vara präglat av vilja och kamp är ordet som kanske beskriver matchen bäst.
 
Men så kommer målet! Med drygt tio minuter kvar löper Emma Röös sig loss på en boll som slås över Herrestads backlinje, målvakten är på bollen men kan inte hindra den från att studsa in i nätmaskorna. Så befriande!
 
bollar,fotboll,mål,nät,spel,sporter,tidsfördriv,webbanimeringar,webbelement
Resterande tid av matchen blir en nervös historia. Dock verkade Herrestad vara tröttare än oss och de orkade inte riktigt med någon anfallspress i jakten på ett kvitteringsmål. Till slut sätter domaren pipan i munnen, LYCKA! Tre poäng säkrade i en match där viljan var stor hos oss, och det räckte denna gången.
 

 Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 
"Förra veckan spelade vi fantastiskt bra och gick hem poänglösa. Idag spelar vi mediokert och får med oss 3 poäng. Inte riktigt enligt planen men trots allt välförtjänt och energigivande"
/Denise
 

 
Och den här energin tar vi förstås med oss in i förberedelserna för nästa match, som är redan på onsdag. Derbymatcherna duggar tätt i serieinledningen och nästa motståndare är inga mindre än Vallens IF. Vallen har vunnit sina två inledande matcher och har sett stabila och starka ut. Vi ser fram emot detta derby och kommer förbereda oss väl och göra allt för att det ska bli tre nya poäng!
 
bollar,dobbar,fotboll,fotbollar,fotbollsskor,fotografier,fötter,skodon,skor,sport,sportskor,sportutrustning
 
Tack till publiken som stöttade oss i hemmaoremiären och välkomna till Kode IP på onsdag 1 maj klockan 13:00. Det kommer bli en härlig match!
 

Premiär!

Kategori: Allmänt

Äntligen, äntligen, äntligen! Med 75 träningar sedan årsskiftet, åtskilliga taktiska genomgångar och lovande spel i träningsmatcherna kom så den efterlängtade SERIEPREMIÄREN! Våren är på intåg och det var en riktig premiärdag med sol, vårluft och såklart en massa nerver.

IF Viken, seriesegrare i div 3 i fjol är ett skickligt lag och borta på Rösvallen närmast obesegrade. Helt klart en värdemätare direkt från start och en rivstart i seriespelet. Men med självförtroende i vårt spel och lugn och harmoni i laget såg vi det som en härlig och inspirerande utmaning som skulle klaras av.

Rapporter talar också om en bra match, där vi ägde det mesta av spelet och hade de klaraste målchanserna. Men bollen ville inte in. För mig som inte var på plats i Åmål dyker bilder från en av SIF:s herrlags inledande matcher i fjol upp. Dominans i spelet, bra fram till sista tredjedelen men sen vill det sig inte. Frustration och sen tillråga på allt ett ”enkelt” mål av motståndarna, tungt.

Men som stod att läsa i SIFFAREN är vårt mål i år främst att bygga ett spel som gärna direkt, men framför allt på lite längre sikt ska bära frukt.  Så ingen panik trots uddamålsförlust (0-1) i premiären alltså. Spelet har vi, tålamodet finns, nu ska vi bara bli lite extra beslutsamma men samtidigt kyliga i avsluten också. Att spelmässigt vara det bättre laget mot Viken på bortaplan är ett bra kvitto på att vi är på rätt väg. Nu kör vi vidare!

 


Tränaren har ordet bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma

”De flesta som såg denna match håller nog med om att det borde varit 3 poäng med hem till Stenungsund. Men brist på skärpa framför mål straffar oss hårt idag. Lika tungt som det är att inte få med poängen, lika roligt är det att se SIF:s damer spela fotboll och det lär väl inte vara stolpe ut varje vecka. Vi ser fram emot fredag.”

/Denise


 

Fredag ja, Herrestads AIF gästar Stenungsund och matchen startar 19:00 på WOSAB-plan. Herrestad åkte ur div 2 i fjol (dåvarande 2:an) och startade årets seriespel med en relativt komfortabel seger över Rössö lag 2 med 4-1. En tuff match mot ett bra motstånd väntar. Så på fredag knyter vi näven igen, hemmapremiär, Herrestad och hej vad det ska bli härligt!

Ses där!

”Känslor är mycket som vågor, vi kanske inte kan stoppa dem från att komma men,

vi kan välja vilka vi vill surfa på”     

Jonathan Mårtensson

 

 

Snart så..

Kategori: Allmänt

Det har redan börjats prata seriepreimär här på bloggen och i dagarna kommer bilagor i St-tidningen där fotboll och SIF står i centrum. Tecken på att det närmar sig, dessutom sa de på radion idag att tjälen börjar släppa sitt grepp och det låter ju alldeles underbart. Långkalsongerna och underställströjorna väntar på att få lite välförtjänt vila och de vita knäna vill blända en och annan motståndare och åskådare.
 
Tänkte bjuda er på lite information vad gäller kommande motstånd, som ju alltså utgörs av de övriga nio lagen i div 2 Bohuslän/Dal. Seriesystemet på damsidan lades om efter fjolårets säsong och är alltså helt nytt. Detta medför helt nya seriesammansättningar och för oss en hel rad med intressanta derbyn, inte minst mot Vallen och Gilleby/Stala
 
Så här ser det nya seriesystemet ut:
Allsvenskan    
Elitettan
Division 1      6 serier
Division 2      19 serier
o.s.v.
 
För oss innebär detta att vi i år kommer möta följande lag:
                                                                   Placering 2012
Gilleby/Stala Orust FC                                     2:a i div 3
H E F Valbo                                                    5:a i div 3
Herrestads IF                                                  sist div 2 norra Götaland      
IFK Strömstad                                                2:a div 4
IF Viken                                                         1:a div 3 (missade kvalet till 1:an)
IK Rössö Uddevalla lag 2                                 3:a div 3
Munkedals IF                                                  7:a div 3
Vallens IF                                                      sist div 2 västra Götaland         
Åsebro/Brålanda                                             3:a div 4
 
Vallens IF lag 2 kom före Munkedal i div 3 men då de inte får spela med två lag i samma serie gick platsen till Munkedal. Detsamma gäller Gilleby/Stala Orust FC vars andralag vann div 4 och skulle blivit uppflyttade om de inte redan haft ett lag i div 2.
 
Som synes är det många heta drabbningar som väntar oss och det blir en spännande vår. I dagens AVSPARK-bilaga i St-tidningen läser vi artiklar om talanger i Gilleby/Stala och Vallen, Våra talanger smyger kanske lite bakom publikationsmässigt men när serien blåser igång kommer de garanterat visa framfötterna ordentligt.
 
                                             
 
Evelina Persson                                            Matilda Persson
Född 1996                                                    Född 1996
 
Både Evelina och Matilda har varit mycket duktiga i träningsmatcherna inför serien, gjort fina prestationer och också en del mål. Dessa två omnämns av tränare Denise van Hilst som spelare att hålla ett litet extra öga på i år. Talanger var ordet!
 
Imorgon kommer SIFFAREN ut som bilaga i St-tidningen. Där finns att läsa om hur vår uppladdning sett ut och också mer om vad Denise har för tankar inför seriestarten.
 
Boka redan nu in fredag 26 april kl 19.00 då vi spelar hemmapremiär mot Herrestad!
 
 
Här är laget ingen ska få skoja med i år...
  

Genrep

Kategori: Allmänt

Med två veckor kvar till seriepremiären spelade vi igår vår sista träningsmatch. Drabbningen med Edets FK var vårt genrep och det börjar nog kännas både i kropp och själ hos de flesta att det riktiga allvaret närmar sig. Det som på allvar är skoj och lite nervöst. Glädjen att försäsongen snart ska övergå i riktig säsong är stor och vi förväntade oss att också kunna märka av detta på planen. Benen ska börja kännas lite lättare och inspirationen ska flöda :-)
 
Visa detaljinformationLite fjärilar i magen börjar allt infinna sig. 
 
Edets FK ska i år spela i div 2 södra Västergötland och vi var beredda och laddade för en hård match. Edet har respekt med sig, inte minst genom duktiga Mellqvist på innermittfältet. Redan på uppvärmningen märktes det att vi var laddade för uppgiften, koncentrationen var hög och beslutsamheten stor.
Första halvlek gick i ett högt tempo med tuffa närkamper och ett helt okej passningsspel. I paus pratar vi om ett par detaljer som ska rättas til för att få ännu bättre förutsättningar i vår idé att äga boll.
I andra halvlek går tempot ner lite, känslan var att vi tröttnade lite men Edet ännu mer. Mellqvist gör som vanligt många bra saker på mitten för Edet och slår fina bollar, men hon är för ensam för att hota på allvar. Upplevelsen var att vi hade spelövertaget och hade kunnat göra fler mål än de tre som det till slut blev. Vi vågade försöka och det är bra. Edet hade också en duktig mittback som många gånger stod i vägen. 
 
Visa detaljinformation
Tre gånger njöt vi av denna syn!
 
 
3-0 slutade vårt genrep, en klar vinst efter en stabil insats. Målskyttar idag var Evelina Persson som stod för två fullträffar assisterad av Byen respektive Javette, och Kicki Börjesson Tysnes som beslutsamt slog in bollen efter en retur på hörna.
 

 Tränaren har ordet:bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 "Dagens genrep inför seriesäsongen gav det svar vi ville ha; vi är redo för tävling. Spelarna höll ett högt tempo, nästan för högt ibland, och fullföljde spelidén fullt ut. Såväl startspelare som ersättare gjorde ett gediget intryck på mig och motståndarnas ledare. Emma Röös får en extra eloge för hårt arbete utan boll och framgångsrikt jobb på våra fasta situationer. Nu toppar vi formen fram till premiären och ser fram emot tävling,"
//Denise
 

 
Formtoppningen börjar redan ikväll då vi tränar vidare med sikte på den 21 april. Att solen lyser och det i alla fall börjar bli varmt får lyckohormonerna att rusa :-) Ska bli så fantastiskt roligt att följa detta lag i år, och premiärmotståndet Viken kan ju inte fungera som något annat än tändvätska. Chop chop, nu kör vi! :)
 

"Kom ihåg att lycka är ett färdsätt, inte en destination."

Roy Goodman