sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Match i vårsolen!

Kategori: Allmänt

Söndagens match mot Stångenäs har vi sett fram emot. Det är viktigt för utvecklingen att vi utmanas med högre bolltempo och tuffare närkampsspel. Det blev var sin halvlek där Stångenäs dominerade första med sitt snabba omställningsspel och vassa forwardsprestationer. Underläge med 0-3 i halvlek var inte orättvist. I andra visar SIF hög lagmoral och pressar ner Stångenäs på egen planhalva. SIF får längre anfall och hittar flera bra spelvägar mot avslut och 1-3 målet är ett vackert spelmål med bra avslut från Evelina Persson. Totalt sett är Stångenäs som väntat bättre men vi går av planen med en viktig och härlig känsla och bra prestationer på alla positioner.
//Denise

Nu så...!

Kategori: Allmänt

Den svåra matchen mot Stångenäs slutade 3-1 efter en mycket bra insats från Stenungsunds damer. Härligt att vi lyckas spela bra mot ett bra motstånd.
Tränaren har ordet:
"Söndagens match mot Stångenäs har vi sett fram emot. Det är viktigt för utvecklingen att vi utmanas med högre bolltempo och tuffare närkampsspel. Det blev var sin halvlek där Stångenäs dominerade första med sitt snabba omställningsspel och vassa forwardsprestationer. Underläge med 0-3 i halvlek var inte orättvist. I andra visar SIF hög lagmoral och pressar ner Stångenäs på egen planhalva. SIF får längre anfall och hittar flera bra spelvägar mot avslut och 1-3 målet är ett vackert spelmål med bra avslut från Evelina Persson. Totalt sett är Stångenäs som väntat bättre men vi går av planen med en viktig och härlig känsla och bra prestationer på alla positioner."
//Denise
Nu är vi dessutom fotade så snart kommer en uppdaterad lagbild både här och på hemsidan. Håll till godo!

Och så matchen..

Kategori: Allmänt

Frågan var alltså, skulle vi anta utmaningen och höja koncentrationen det där extra snäppet som krävs för att prestera en bra fotboll? Efter helgens inspirationsmaraton låg det i luften, bara att plocka ner energin och köra alltså. Fast inte riktigt bara, många har känningar och småskavanker och Denise valde att vila flera spelare helt eller delvis från matchning. Svårt att ibland acceptera när man vill spela, men det är ju i april vi ska vara på topp! För att stötta upp truppen lånades Julia Lundh och Olivia Engström in från U-laget, härligt att se dessa lovande tjejer hos oss.
 
Kungälv spelar i år i div 3A och var ett medelgott motstånd. Vi gjorde en helt okej match (utförligare referat uteblir då undertecknad inte såg så stora delar av matchen), försökte ta det lungt, rulla boll och hjälpa varandra. Det var klart bättre än de senaste två träningsmatcherna och vi är på väg tillbaka till det fina spel vi dundrade till med i årets inledande matcher,
 

 Tränaren har ordet:   bubblor,prata,pratbubblor,seriepratbubblor,serier,tal,tankar,tankerutor,textbubblor,tomma
 
Idag är jag mest nöjd med målen som höll hög kvalité. Spelmässigt är vi tryggare än förra veckan utan att glänsa. Energin har vi förbrukat under helgens härliga läger i Ulricehamn så totalt sett kan man inte vara något annat än nöjd. I dagens match hade vi fått låna Olivia och Julia från u-laget och de gjorde mycket bra ifrån sig."
// Denise
 

 
Matchen slutade med seger 4-2 (målskyttar: Bye 2, Rydén 1 och Eliasson 1) och det tillsammans med Lottas suveränt goa mat efter matchen avrundade helgen på bästa sätt. Nu ska vi träna vidare ytterligare en dryg månad innan det är dags för nästa stora höjdpunkt...seriepremiären! Tänk att det närmar sig! :-)
 

Träningsläger 8-10 mars!

Kategori: Allmänt

Det började med en vägbeskrivning där första delen saknades, det självklara var bortrivet, guidningen började där trygghetszonen slutade. Träningslägret i Ulricehamn – dagarna då vi skulle kliva utanför det bekväma och utmana oss själva, både individuellt och som lag.
Vi har kommit en bit i lagbyggandet och de taktiska direktiven börjar sätta sig. Vi gjorde en fantastisk start på träningsmatchsäsongen och tog det ena klivet efter det andra, de senaste två matcherna har vi inte presterat lika bra och det föder givetvis en viss frustration. Men vi måste förlåta oss själva, bakslag är en naturlig del av utvecklingen, men nu ska vi framåt igen – ut ur trygghetszonen. Lägret skulle bli i en resa i temat ”Stå upp och ta utmaningen!”. Inte bara på fotbollsplanen…

Nya kurhotellet i Ulricehamn var målet för vår färd och trots att vägbeskrivningen gjorde allt för att vilseleda oss hittade vi alla fram :-). Hotellet var oerhört mysigt och maten fantastisk, den angränsande idrottsanläggningen imponerande. Vi kunde inte ha det då mycket bättre.

     Härliga ljusa rum!
(http://www.nyakurhotellet.se/default~HeadPage~432~Rum+%26+Pris.htm)
 
 
Sämre träningsplan har man sparkat på... En helt fantastisk hall!
(http://www.fotbollshallulricehamn.se/)
 

Fredagen var ganska lugn, först middag vid 18-tiden och då var Matilda och gänget såååå hungriga, de lite äldre bekymrade sig för hur de skulle orka träna efter intagen måltid… Hur som helst gick det bra, ingen svalt och de flesta kunde fullfölja träningen. Sen blev det relax och snarkningar i mjuka sängar med fluffiga kuddar (för stora och fluffiga tyckte somliga).

människor,sängar,snarka,sova,sovrum

Lördag och nu skulle vi ut ur trygghetszonen, ut, ut, ut! Uppdrag på stan i olika lag, kreativiteten flödade och Ulricehamnborna gjorde allt för att möjliggöra våra galna idéer. Ledarstaben satt på stadens ”innefik” och fick där in den ena snillrika uppdragslösningen efter den andra.  SIF dam visade sig vara riktiga kreatörer och självklart bjuder vi våra läsare på några smakprov! Avrundade gjorde vi med ett riktigt smöruppträdande från ”De fem vännerna och norsken”, sanningshalten var dock hög!

     Vem vill inte handla frukt i den här affären...:-)
 
Eller äta fisk med de här tjejerna?!
 
Och tänk att få uppleva ett sådant här frieri...!
 

Efter lunch, vila och lite teori väntade dagens träningspass, utomhus i kylan men på uppvärmt(!) konstgräs. Ett bra träningspass av en grym trupp med en fantastisk tränare och ledarstab. GLÄDJE!

När kvällen kom och middagen var intagen såg man paniken komma smygande i vissa ögon…GODIS…det saknas GODIS! ”Heeeeenke, kan du köra oss?” Men nej, nej, Henric sa nej och stod fast vid det – godis kommer med rutin – your time will come ;).

Hur som helst, om vi varit utanför trygghetszonen på Ulricehamns gator var det ingenting i jämförelse med det som väntade… Tio minuters framträdande…per grupp! Förberedelsetid, en timma…HJÄLP!

Fram klev estradörerna Ebba,  Evelina, Jessie(nähä?!), Bye, Rydén, Sandra och Jennie medan några av oss andra försökte gömma oss bakom de ridåer som inte fanns. Grymma prestationer som dock förorsakade stor smärta hos juryn. Skrattknölar var för oss flesta ett okänt begrepp, men nu vet vi att man kan få ont av dessa om man skrattar för mycket. Och ont hade de, de tre i juryn – Denise, Jörgen och Henric, inte ett öga var torrt och inte en skrattmuskel befann sig i vila. Succé!

Den hyllade trion!
 

Söndag morgon och Henric hade skrapat rutorna på våra bilar innan de flesta hade börjat fundera på att vakna. Service var ordet! Ett grymt läger med sanslöst många skratt, stor glädje och en påtaglig värme var över. Av de suveräna 48 timmarna återstod nu endast frukost, städ, hemfärd samt match på SIF-gården mot Kungälvs FF. Och frågan var, skulle vi klara av att även fotbollsmässigt lämna trygghetszonen och anta de utmaningar som finns utanför den, så som vi gjorde i säsongens inledande träningsmatcher?

To be continued...:-)

Besvikelse och frustration

Kategori: Allmänt

Det kanske inte är så bra att skriva i affekt, eller så är det det. Hur som helst så var dagens match inte en av dem man kommer plocka fram till karriärens "high-lights". I första halvlek stod vi på hälarna och stod inte alls upp emot Ytterby som spelade en tuff, fysisk fotboll. Inställningsfråga, ja absolut, vi är definitivt inte så klena och ängsliga som den sida vi visade upp idag, därför är det också så frustrerande. Chansmässigt var första halvlek en ganska tråkig historia, varken vi eller Ytterby skapade speciellt många målchanser. Det spel som fanns stod våra motståndare för och vi fick mest jaga boll. Vi hade svårt att bygga upp något spel och lyckades inte alls med vår målsättning att äga mycket boll.
I halvlek fick vi en mycket befogad "utskällning", vi måste ha högre krav på oss själva och vi måste kunna prestera bättre, båda individuellt och som lag.
Andra halvlek blev något bättre, vi försökte, trots att det inte stämde att spela bättre fotboll och att bygga upp ett spel. Ytterby var på hugget och hade flera vassa chanser där framför allt deras nr 10 sprang och dribblade sig fram till bra avslutsläge. Och deras ledningsmål kom, trodde alla, men målet dömdes bort. Istället får vi en frispark en bit in på Ytterbys planhalva när det är två minuter kvar av matchen. Och en bra slagen frispark når vår spelare som efter en lite tilltrasslad situation via ett motståndarben slår bollen i mål. Vi vinner matchen med 1-0. Bra lag har tur sägs det, tur hade vi onekligen idag men bra var vi inte.
Tränaren har ordet:
"Då har vi också fått vårt första exempel när vi inte lyckas prestera. Varken kvalité, spelidé eller rätt vilja fanns med oss idag. Samtidigt är ju dessa matcher man vill undvika i serien och är därför en viktig del av vår utvecklingsprocess."
//Denise
Imorgon gör vi vår enda träning på SIF-gården den här veckan, sen är det möte på onsdag och på fredag styr vi kosan mot Ulricehamn och träningsläger! Känner man sig inte laddad till tänderna inför det efter dagens match så vet jag inte. Det ska bli fantastiskt roligt att komma iväg och svetsa samman laget än lite mer.
Vi vet att vi kan mycket bättre än det vi visade upp idag, men inget görs av sig självt så nu är det bara att borra ner huvudet och hämta upp det där jävlar anammat. Det blir så mycket roligare då!
Positivt då? Jo men visst, det var ju årets första vårmatch! Solen värmde och det var riktigt härligt emellanåt! Yeehaa:)
Sköt om er där ute! Vi kommer visa upp mycket mycket mycket bättre fotboll, det står skrivet någonstans!:) (Bloggen krånglar fortfarande, något är tokigt...hmm)