sifdam.blogg.se

Vi är ett färgstarkt, talangfullt och härligt lag som i år spelar i div 2. Ni är mycket välkomna att följa oss på vår resa genom försäsongsträning, cuper, träningsmatcher och seriespel. Fokus ligger på utveckling, både som lag och på det individuella planet och förhoppningsvis också här på bloggen. Välkomna hit och till våra matcher!

Serieledning

Kategori: Allmänt

I returen blev det äntligen match. Rössös andralag (förstalaget ligger i division 1) lämnade WO inför vårt första möte och vi var såklart spelsugna. Strömstad lämnade ju WO tidigare i vår och det är såklart frustrerande när det blir glest mellan matcherna. Vi har dock med gott mod och bra inställning genomfört hårda träningar för att lite kompensera de inställda matcherna och för att ta tillfället i akt att bygga vidare inför hösten. Men nu skulle alltså vårsäsongen avslutas med hemmamötet mot Rössö.

 Och det blev en kämpatillställning där vi inte alls fick det att stämma. Vi blev stressade av Rössös press och slog bort många enkla passningar. Att vi var tillbaka på konstgräset efter några matcher på gräs påverkade oss självklart men vi hade ändå förhoppningar på att klara av det bättre än vi gjorde. Rössö var pigga och aggressiva och startade matchen starkt. Våra bollar blev för långa, för hårda och mottagningarna lämnade mycket att önska. Vi kämpade, slet och försökte men fick inte till något flyt. Ändå är det vi som gör första målet när Evelina Persson sliter sig loss på kanten och slår en stenhård boll efter marken som Frida Karlsson Öhrberg bara behöver sätta bredsidan till, 1-0.

Rössös spelövertag minskar och matchen jämnar ut sig i slutet av halvleken. Då har Marianne Bye redan hunnit göra 2-0 efter en fin framspelning av Emma Röös. 2-0 i halvlek var inget resultat som speglade matchen men vi sätter våra chanser och är duktiga på att täppa igen, Rössö äger mycket boll på vår planhalva men backlinjen får stopp på attackerna innan de når riktigt farlig mark. De skott som kommer räddas säkert av vår målvakt, för dagen Felicia Orderud.

 Andra halvlek har en annan karaktär än första, Rössö tröttnar (?) och vi har det största bollinnehavet. Det känns som en bevakning av ledningen, vi försöker få till bättre passningar och känsligare mottagningar men lyckas inte riktigt. Rössö hotar ibland men det blir en ganska intetsägande halvlek. Vi vinner med 2-0 utan att övertyga men tar vår nionde (!) raka seger och då kanske det finns skäl att vara stolta och nöjda även utan skönspel. Tyvärr kommer glädjen av sig lite då vår starka och viktiga ytterforward Emma Röös skadar knät (oklart än hur illa det är) i slutet av matchen. Vi håller alla tummar för att det är så lindrigt som möjligt!

 


 

Tränaren har ordet:

"Vi har svårt att sätta speluppbyggnaden, vi löser inte kvalitetskraven på tekniken och vi håller inte ihop laget i djupled. Spelarna sliter oförtrutet och ger aldrig upp möjligheten att få igång spelet. Vi gör 2 vackra mål framåt och med bra försvarsspel håller vi ytterligare en snygg nolla bakåt. Tack vare det vinner vi matchen och tar vår nionde raka seger. Jag tackar laget och hela ledarstaben för en fantastisk vår. Nu går vi hem och spänner bågen.”

/Denise


 

När vi summerar våren blir det tydligt att vi ska vara nöjda. Serieledning (5 poäng före Vallen och Gilleby/Stala), endast 4(!) insläppta mål på 10 matcher och 30 gjorda ger ett stabilt intryck. Vi tillåter oss själva att vara nöjda, dock inte mätta och kommer förbereda oss ambitiöst och målmedvetet för höstsäsongen. Det kommer bli en spännande fortsättning på serien då kanske främst Vallen men också Gilleby/Stala sett starka ut i vår.

 Glad sommar önskar vi alla våra supporters och följ gärna vårt F-17 lag i Gothia Cup, i fjol blev det åttondelsfinal, vad händer i år? :-)

 

Undertecknat

Frida Karlsson Öhrberg

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: